Thaiomelet med rejer og forårsløg

Thaierne er virkelig gode til at lave omeletter. Khun Malika, min første thailærer, har lært mig, at én af hemmelighederne er at komme friskpresset citron- eller limesaft i. Så bliver omeletten dejlig luftig.

Denne omelet er lavet med rejer, men alle former for skaldyr kan bruges.


Ingredienser

til 2 person

  • 4 æg
  • ca 100 g frosne rejer - store rejer skæres i mindre stykker, små rejer kan bruges, som de er
  • 2 forårsløg
  • 5 spsk vand
  • 1 tsk friskpresset citron eller lime
  • 2 tsk soyasauce - hvis du har en lys soya, så brug den
  • 2 tsk hvidløg, finthakket
  • 2 tsk chilipasta - jeg bruger Chu Chum (se billede nedenfor), men Sambal-Oelek er udmærket
  • ½ tsk sukker
  • lidt olie til stegning

Sådan gør du

  1. Tø rejerne op i en si, så alt væden løber fra
  2. Skyl forårsløg og snit dem i skrå stykker - brug også det pæne af det grønne
  3. Pisk æg, vand, citronsaft, chilipasta, soya, sukker og koriander sammen
  4. Varm olien op i en pande og rist hvidløget heri ved middel varme
  5. Hæld æggemassen på panden og lad den stivne en smule
  6. Fordel rejer og forårsløg på omeletten
  7. Fold siderne af omeletten ind mod midten, så der dannes en firkant
  8. Når omeletten er fin og gylden på undersiden, vendes den og steges færdig

Server omeletten med lidt grønt og en skål sød chilisauce