Thaierne er virkelig gode til at lave omeletter. Khun Malika, min første thailærer, har lært mig, at én af hemmelighederne er at komme friskpresset citron- eller limesaft i. Så bliver omeletten dejlig luftig.
Denne omelet er lavet med rejer, men alle former for skaldyr kan bruges.
Ingredienser
til 2 person
- 4 æg
- ca 100 g frosne rejer - store rejer skæres i mindre stykker, små rejer kan bruges, som de er
- 2 forårsløg
- 5 spsk vand
- 1 tsk friskpresset citron eller lime
- 2 tsk soyasauce - hvis du har en lys soya, så brug den
- 2 tsk hvidløg, finthakket
- 2 tsk chilipasta - jeg bruger Chu Chum (se billede nedenfor), men Sambal-Oelek er udmærket
- ½ tsk sukker
- lidt olie til stegning
Sådan gør du
- Tø rejerne op i en si, så alt væden løber fra
- Skyl forårsløg og snit dem i skrå stykker - brug også det pæne af det grønne
- Pisk æg, vand, citronsaft, chilipasta, soya, sukker og koriander sammen
- Varm olien op i en pande og rist hvidløget heri ved middel varme
- Hæld æggemassen på panden og lad den stivne en smule
- Fordel rejer og forårsløg på omeletten
- Fold siderne af omeletten ind mod midten, så der dannes en firkant
- Når omeletten er fin og gylden på undersiden, vendes den og steges færdig
Server omeletten med lidt grønt og en skål sød chilisauce