Asiatisk ananassalat med agurk

En skøn, frisk og sommeragtig asiatisk ananassalat. Salaten er nem og simpel, og ved at blande ananas og salat/grøntsager sammen, får salaten masser er friskhed, sødme og saft. Du kan købe en pose salatmix, eller du kan bruge den type salat, du har lyst til. Har du nogle salatrester i køleskabet, er det også super at bruge. Ananassen giver saft og sødme til salaten, og agurken yderligere saft og frisk smag. Den røde peber giver knas, farve og saft, og chili og forårsløg giver det stærke islæt. Ingredienser, der alle sender tankerne til eksotiske himmelstrøg, suppleret af de tørrede kokosflager og frisk koriander. Dressingen er balanceret mellem det stærke, det søde og det syrlige.
Du kan sagtens lave salaten i god tid før servering, men vent med at komme dressing over til lige inden servering. Jeg laver altid ekstra salat, så der er til frokost eller madpakke, men undlader så at hælde dressing over det, der skal gemmes. Ingredienserne er så saftige, at salaten sagtens kan nydes uden dressing. Salaten kan serveres som tilbehør til næsten alt, hvad du ellers serverer salat til og passer perfekt til fx grill, kylling, fisk, kyllingeboller, falafel, wraps og meget mere. Hører du til dem, der ikke er vild med koriander, kan dette erstattes med basilikum, og salaten bibeholder det eksotiske og asiatiske
Tip: du kan bruge salaten som en mættende måltidssalat, en vegansk eller vegetarisk salat ved fx at tilføje sorte bønner eller kidney bønner eller du kan tilføje forskellige typer af ost
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
Salat
- ca 100 g salat efter eget ønske
- 1 mellemstor ananas
- 1 agurk
- 3 forårsløg
- ½ rød peber
- 1 rød chili, styrke efter eget ønske
- 1 par spsk kokosflager
Dressing
- saft af en limefrugt, ca 4 spsk
- 2½ tsk sukker, gerne rørsukker eller palmesukker
- ½ tsk tørrede chiliflager
- 4 tsk vand
- 2 spsk friskhakket koriander
Til servering
- frisk koriander
- lidt kokosflager
Sådan gør du
- Start med at røre ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med de enkelte ingredienser, om du ønsker mere af én eller flere af dem
- Kom salaten i den skål, du vil servere i
- Skræl ananassen, skær den i mundrette tern og kom disse i skålen til salaten
- Skyl agurken, skær den igennem på langs, skrab kernerne ud med en teske, skær agurken i tynde skiver og kom disse i skålen
- Skyl forårsløg, skær dem i skrå skiver, som kommes i skålen
- Skyl den røde peber, og skær den i små tern, som kommes i skålen
- Skyl chilien, skær den i tynde ringe og kom disse i skålen – fjern evt kernerne
- Kom kokosflager i skålen og vend det hele forsigtigt rundt
- Vend forsigtigt dressingen i salaten og pynt med kokosflager og frisk koriander

