Salater

Der er så mange muligheder for at lave lækre salater. Vi spiser altid salat som en del af middagen, enten en lækker salat som forret, som tilbehør eller som selve måltidet.

Jeg har altid en eller anden slags salat i køleskabet, hvis ikke lige det er årstid for at have det i haven, og så mixer jeg en skål sammen med andre grøntsager, frugter, bær, nødder eller frø/kerner.

Om sommeren laver jeg ofte salat som aftensmåltid. Det er dejlig nemt til en varm sommeraften, og salat kan sagtens være mættende, hvis man fx kommer bønner, avocado, nødder, kartofler eller æg i. Eller man kan komme lidt kylling, tun, laks, skaldyr eller andet kød i. Linser, tørrede bønner og quinoa er også super ingredienser i salaten. Og så må man ikke glemme alle de lækre pastasalater, man kan lave, eller de arabiske og mellemøstlige, der som regel er måltider i sig selv

Til grill om sommeren laver jeg ofte salater, hvor nogle af grøntsagerne er let stegte som for eksempel svampe eller bønner. Og så elsker jeg at blande grønt og frugt

Se også min asiatiske side, hvor mange af retterne faktisk er salater, som serveres varme