Salat med agurk og grønne druer
Det ses vist tydeligt af de seneste salater, jeg har lagt opskrifter på, at jeg er vild med agurker i salat - især her om sommeren, hvor salter, efter min mening, gerne må være nemme og friske. Og agurker er dejlig friske, lækre og fyldt med væske, og så passer de til virkelig mange ting.
Denne salat med agurk og druer er virkelig simpel. Meget få ingredienser og en simpel dressing. Alligevel er salaten super frisk og velsmagende. Den er nem at lave og kan bruges til stort set alt - what's not to like?
Ingredienser
Til 2 personer som tilbehør
- ca 100 g rucola
- ½ agurk
- 1 stor håndfuld grønne, stenfri druer
- ca 50 g Rød Prima Donna ost, alternativt en salt Vesterhavsost eller Parmesan
- 1 lille håndfuld tørrede tranebær
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk friskpresset citronsaft
- 1 spsk rabarbersirup eller anden frugtsirup, alternativt flydende honning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Anret rucola på et fad eller en tallerken
- Skyl agurken og skær den i lange tynde strimler, fx med en kartoffelskræller eller et mandolinjern . Anret agurkestrimlerne på rucolaen. Rul evt nogle af agurkestrimlerne til små ruller
- Skyl druerne, skær dem over på langs og anret dem på salaten
- Pynt med nogle tynde skiver af Prima Donna osten og drys de tørrede tranebær over
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten