Kødretter

Oksekød findes i næsten alle køkkener verden over, og det tilberedes på utallige måder afhængig af, hvor i verden, man kigger hen. Skal det være store stykker såsom bøf og steg, skal det være hakket oksekød i fx chili con carne eller soyastegt i en asiatisk ret med nudler, eller måske skal det være lækre retter med oksekød i strimler med østerssauce og grøntsager? Skal kødet hurtigsteges, skal det i simreretter eller grilles, skal det sprødsteges, og hvilke krydderier og grøntsager skal kødet serveres med? Der er utallige variationsmuligheder. Når jeg laver retter med oksekød, der skal skæres ud, køber jeg altid steaks eller bøffer og skærer selv kødet ud, da jeg på den måde kan få det præcist, som jeg vil have det - og ofte får man bedre kød på den måde. Rigtig ofte bruger jeg kalvekød i stedet for oksekød, og på samme måde som med oksekødet, køber jeg steaks eller snitzler, som jeg selv skærer ud.

Jeg er ikke til store stykker kød eller stege, så de fleste kødretter, du kan finde her på siden, er enten kød udskåret i strimler, tern eller hakket med masser af grøntsager og fx i lækre krydrede asiatiske saucer