Bagte, fyldte peberfrugter med ris og quinoa
Man kan fylde og bage mange grøntsager med en lækker kød- eller grøntsagssauce. En af mine favoritter er fyldte peberfrugter. Jeg bruger som regel saftige, sprøde, røde peberfrugter, da de er lidt sødere end de grønne og ser lidt mere festlige ud. Jeg forbager altid peberfrugterne, da det gør dem meget lækrere og fyldet bliver ikke tørt og kedeligt, da det kun får ca 5 minutter i ovnen. Det er nemt at lave retten til en vegetarret - man undlader blot det hakkede oksekød og erstatter dette med en større portion ris og quinoa. Jeg serverer ofte de fyldte peberfrugter med en tzatziki til samt en græsk salat eller en tomatsalat med ribs
Ingredienser
- 6 røde peberfrugter
- 400 g hakket oksekød
- 2 dl basmati- eller jasminris
- 1 dl quinoa, gerne sort quinoa
- 1 stort solo hvidløg eller 5-6 almindelige fed hvidløg
- 1 stort rødløg
- 1 ds hakkede tomater
- 1 spsk hakket frisk basilikum
- 1 spsk hakket frisk mynte
- 5 kviste frisk timian - alternativt 1 tsk tørret timian
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie til stegning og pensling
Topping
- 125 g frisk mozzarella
- 2 spsk ristede pinjekerner
- lidt hakket frisk basilikum
- evt lidt knuste chilifager
Til servering
en skål tzatziki
et fad græsk salat eller en tomatsalat med ribs - alternativt er en grøn salat også god til
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Skyl peberfrugterne, skær dem over på langs, fjern kernerne og læg de halve peberfrugter på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie og bag dem ca 20 minutter i ovnen til de bliver bløde og gerne mørke i kanterne
- Kog ris og quinoa sammen efter anvisning på rispakken - de passer sammen mht vandmængde og kogetid
- Pil og hak hvidløg og rødløg samt basilikum og mynte
- Varm olivenolie op i en gryde eller pande med høj kant og rist oksekødet ved høj varme til det tager lidt farve
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg og steg til kødet er færdigstegt og løgene har taget farve
- Tilsæt basilikum, mynte, timian og de hakkede tomater og lad saucen koge igennem et par minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber
- Vend ris og quinoa i saucen - sørg for at der ikke er mere vand ved
- Tag peberfrugterne ud af ovnen, men lad den være tændt
- Hæld den olie, der måtte være i peberfrugterne, fra. Fyld nu saucen i de forbagte peberfrugter, smuldr mozzarella over og giv dem ca 5 minutter i ovnen, til mozzarellaen er smeltet og har taget lidt farve
- Drys peberfrugterne med lidt ristede pinjekerner og hakket basilikum
Server de bagte peberfrugter med en skål tzatziki samt en græsk salat eller tomatsalat med ribs. Alternativt en grøn salat