Tzatziki

 Det er nemt og ikke særlig tidskrævende at lave tzatziki, og det smager super til grill og meget andet. Blandt andet er den god til ristet brød eller grillede pitabrød. Normalt laves tzatziki af 10% græsk yoghurt, men personligt synes jeg, det er for fedt. Derfor laver jeg den af 0,2% skyr. Den er god til det, da den ikke væder .



Ingredienser

til  4 personer

  • 2,5 dl skyr 0,2 % eller græsk yoghurt 2% eller 10 %

  • 1 agurk

  • 2 fed hvidløg

  • friskkværner sort peber   

  • salt

Sådan gør du

  1. Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske.
  2. Riv agurken groft, og lad den dryppe af i en si - hjælp den evt lidt ved at presse med en grydeske
  3. Pres hvidløg og rør det i skyren/yoghurten
  4. Rør agurken i og smag til med salt og peber