Disse sprøde, bagte nachos med oksekød, grønt og ost er en super nem og herlig middagsret, som også sagtens kan bruges som frokostret. Vi har ofte lavet bagte nachos med salsa og ost og brugt som forret eller snack, så jeg tænkte, at det kunne udbygges til en middagsret. Jeg valgte at bruge hakket oksekød men kunne også sagtens have valgt kylling - fx pulled chicken eller kyllingebryst i små tern. Og så er det lækkert med masser af dip og saucer til. For mig er guacamole et must, når det drejer sig om nachos, tacos og andre af de lækre mexicanske retter. Men også andre saucer og dip er gode til (vælg fx blandt mine saucer, dip og pesto - mango amba sauce og citrondressing kan anbefales samt pebercreme)
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød, 4-7 % fedt
- 4 spsk tacokrydderi, fajita- eller burritokrydderi kan sagtens bruges i stedt
- 1 stor håndfuld frosne majs, optøet og godt afdryppet
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- ca 200 g tortillachips, neutrale eller saltede
- 200 g frisk mozzarella
- 1 spsk olivenolie til stegning
Topping
- 8 cherrytomater eller cocktailtomater
- 1 rødløg, mellemstørrelse
- 3-4 spsk syltede jalapenos
- 2 spsk frisk koriander
Til servering
Der er mange muligheder for salsa, dip og saucer - mit forslag er:
- salsasauce ( "Mex & co" fra Netto er virkelig god)
lime eller citron til at presse over
Sådan gør du
- Tø majsene, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe godt af
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Pil og hak hvidløg
- Varm en pande op med olivenolien og rist hvidløget heri
- Tilsæt det hakkede oksekød og steg det mørt. Væder det meget, så sørg for at 'stege væden væk'. Tilsæt tacokrydderi, rør det godt sammen med kødet og tilsæt majsene
- Hæld nachos i et ovnfast fad og fordel det stegte oksekød over (sørg for at der ikke kommer væde med) - vend det forsigtigt rundt så noget af kødet kommer ind imellem dine nachos
- Smuldr mozzarella over og sæt fadet i ovnen i ca 10 minutter til osten er smeltet
- Imens fadet er i ovnen, skylles cherrytomaterne og skæres i halve (bruger du cocktailtomater skæres de i kvarte), løget pilles og skæres i tynde skiver og koriander rives i mindre stykker
- Når retten er færdig i ovnen toppes med tomater, rødløg, jalapenos og koriander
Server retten med de valgte saucer, dip og salsa og lime eller citron til at dryppe over

