Det er ret nemt at lave sin guacamole selv. Det tager ikke lang tid, blot man har nogle modne avocadoer. Og så er guacamole anvendelig til al mexicansk mad samt som dip til forskellige ris-, grøntsags- og kødretter. Nogle gulerodsstave med guacamoledip er en super hyggeting evt sammen med nachos.
Ingredienser
til ca. 2 dl
2 modne avocado
1 lille rødløg
2-3 fed hvidløg
saft af ½ frisk presset citron
1/4 tsk tørret chili pulver
salt
sort peber, friskkværnet
2 tsk skyr 0,2%
Sådan gør du
- Skræl avocadoerne, skær dem i mindre stykker og put dem i en beholder til en stavblender sammen med resten af ingredienserne (hvis ikke du har en stavblender, kan du sagtens bruge en almindelig blender, men det kræver en spsk olivenolie i bunden)
- Blend til guacamolen er blød og dejlig cremet.
- Smag til med salt, peber, chili, og citronsaft - måske skal du have lidt mere i.
- Lad gerne guacamole trække ca. 30 minutter i køleskabet inden servering