En gang imellem skal man udvide sin horisont. Jeg ville gøre det ved at prøve de japanske shiratakinudler - og det har jeg ikke fortrudt
Shiratakinudler er japanske nudler, der er forkogte, og de sælges derfor i poser med væske. Nudlerne er hvide og gennemsigtige, ligner risnudler, har en neutral smag og kan anvendes til helt de samme retter som andre nudler. De består primært af vand (ca 97%) og resten er konjakmel, som er lavet af konjakrod, der er rig på opløselige kostfibre. De er glutenfrie og har et lavt kalorieindhold. Nudlerne er super nemme at have med at gøre. Man hælder blot væske fra posen og skyller dem efter anvisning på pakken. Man kan købe nudlerne i asiatiske butikker eller på nettet. Jeg køber mine hos www.pandasia.dk. Der er god service, de har mange forskellige shiratakinudler, man kan gå på opdagelse i, og de er hurtige til at sende varer
Ingredienser
til 4 personer
- 400 g shiratakinudler (vær opmærksom på, at en pose med 400 g kun indeholder 200 g nudler - resten er væske - så derfor skal du bruge 2 poser) (andre risnudler kan sagtens bruges i stedet) (se shiratakinudlerne på billede nedenfor)
- 1 porre
- 2 spsk hakket galangarod - kan erstattes af ingefær
- 200 g champignon
- 1 mango
- ca 250 g blomkål
- 1 tsk tørret chili
- ca 500 g hakket oksekød
- 2 store spsk sort chilipasta (se billede nedenfor - du kan læse om den sorte chilipasta her)
- 5 limeblade
- 1½ dl vand
- kokosolie til stegning - hvis ikke du har kokosolie, kan olivenolie bruges
Sådan gør du
- Skyl porren og skær den i tynde skiver
- Rens champignon og skær dem i skiver
- Skræl mangoen og skær den i tern på ca 1½ x 1½ cm
- Lav små buketter af blomkålet
- Skræl og hak galangarod
- Varm 3 spsk kokosolie op i en sauterpande, wok eller almindelig pande og sauter limeblade og galangarod heri
- Skru op for varmen og tilsæt det hakkede kød, som ristes et par minutter
- Tilsæt porre og tørret chili og steg 1 minut
- Tilsæt champignon og blomkål og steg det hele 3-4 minutter
- Lav en lille plads i midten af
panden/gryden og tilsæt sort chilipasta og vand (start med 1 dl
vand), rør det sammen og bland det med kød og grøntsager. Tilsæt
den sidste halve dl vand, bland det godt, tilsæt mango og varm det
hele igennem. Hvis du vil have lidt mere sauce, kan du tilsætte
yderligere ½ dl vand
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
Anret nudlerne i skåle med kødet og grøntsagerne over