Thai kålsalat med oksekød

    En super nem og lækker thaisalat med oksekød, kål og smagfuld dressing. Du kan regulere, hvor spicy, du vil have dressingen ved at bruge eller undlade at bruge kernerne fra chilierne. Og husk at vælge chili, der passer dine smagsløg for at give en spicy salat. Server salaten med ris eller nudler, og du har et herligt måltid


Ingredienser

Til 4 personer 

Kød

  • 400 g hakket oksekød, 4-7 %
  • 1 spsk revet ingefær
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • olie til stegning
  • 1 tsk sukker
  • 3 spsk fiskesauce, kan erstattes af soyasauce, hvis ikke du bryder dig om fiskesauce
  • 1 rød chili, finthakket *)

Dressing:

  • 2 tsk sukker
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • 2 spsk fiskesauce, kan erstattes af soyasauce, hvis ikke du bryder dig om fiskesauce
  • 2-3 små, røde chilier i tynde ringe *)
  • 1 spsk revet ingefær

Salat:

  • ¼ rødkål eller rød spidskål
  • ½ hvidkål eller hvid spidskål
  • 1 mango
  • 3 forårsløg
  • 1 lille håndfuld peanuts
  • lidt frisk basilikum eller koriander
  • lidt frisk mynte


Til servering

  • limebåde
  • lidt mynte, basilikum og hakkede peanuts (det, du har gemt)
  • det dressing, du gemte
  • ris eller nudler

*) bruger du kernerne, bliver retten mere spicy, så vurder selv, og vælg den type chili, der passer dine smagsløg til en spicy ret

Sådan gør du

Salat og dressing

  1. Bland ingredienserne til dressingen i en skål, hvor også salaten kan være
  2. Snit rød og hvid kål fint og skræl og skær mangoen i tern
  3. Skyl forårsløg og skær dem i tynde, skrå skiver på ca 2½ cm
  4. Hak peanuts, basilikum og mynte groft - gem lidt til servering
  5. Vend salaten i dressingen - tag lidt dressing fra før du gør det, og gem det til servering
  6. Anret salaten i 4 dybe tallerkener eller skåle og lad det hvile, mens du steger kødet

Kød

  1. Pil og skær hvidløg i tynde skiver
  2. Riv ingefær og hak chilien med eller uden kerner
  3. Varm lidt olie op i en wok eller på en pande og steg kød, hvidløg og ingefær ved høj varme, til kødet er gennemstegt
  4. Tilsæt sukker og fiskesauce 
  5. Anret kødet ovenpå salaten og drys med peanuts, basilikum og mynte

Server salaten med ris/nudler, limebåde og den ekstra dressing, du tog fra