At lade pastaen koge med i retten i stedet for at koge den for sig selv og blande bagefter er lækkert. Det giver både ekstra smag til pastaen samt en cremet konsistens, da pastaen indeholder stivelse. Det har jeg gjort i denne ret med kalvekød og spaghetti, for at få den lækre cremede pikante tomatsauce.
Det spicy touch har jeg fået ved at bruge min yndlings chilipasta "Chu Chum" (se billede nedenfor). Jeg køber den i Meny.
Ingredienser
til 4 personer
400 g spaghetti
400 kalvekød. Jeg køber altid snitzler eller steaks og skærer dem selv. Oksekød kan bruges i stedet for kalvekød
1 dåse hakkede tomater
2 spsk tomatpuré
1 -2 tsk Chu Chum chilipasta (se billede nedenfor)
1 håndfuld friske basilikumblade
4 stilke frisk oregano eller timian
50 g soltørrede tomater
200 g friske tomater
1 pastinak
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
2 stængler bladselleri,
½ zucchini
6 dl grøntsagsbouillon
1 tsk salt
sort peber, friskkværnet
olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg
- Skær bladselleri, zucchini og pastinak i lidt tykke skiver og tomater i kvarter
- Skær de soltørrede tomater i lidt tykke strimler
- Skær kødet i strimler
- Rist kødet i olie i en gryde til det tager lidt farve. Tilsæt løg og hvidløg og rist med et par minutter
- Tilsæt alle de resterende ingredienser, grøntsagsbouillon og spaghetti først, og lad retten simre under låg i ca 15 minutter til spaghettien er kogt men stadig har 'bid'. Selvom det er 'vold' mod spaghettien, er det en god idé at knække dem midt over, for at få dem blandet ordentligt med resten af ingredienserne, så de kan blive kogt.
- Serveres i pastatallerkner med et drys friskkværnet peber over og en skål grøn salat ved siden af