En nem, lækker og sund mexicansk bønneret, der kan laves både som vegetarret og med hakket oksekød. Jeg har, som krydderi, brugt den færdigblandede burrito-mix og suppleret med røget paprika. Bliver der en rest tilbage, kan den rulles i tacopandekager eller kommes i taco skåle og bruges som frokost eller aftensmad dagen efter
Prøv også nogle af mine andre opskrifter med bælgfrugter
Ingredienser
Til 4 personer
- 450 g hakket oksekød
- 1 løg, mellemstort
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 2 stk peberfrugter, fx en rød og en gul
- 10-12 stk brune champignon
- 1 grøn chili
- 1 brev burrito-mix, 40 g
- 1 tsk røget paprika
- 1 dåse sorte bønner eller røde kidneybønner
- 1 dåse majs
- 2 dl ris
- 1 ds hakkede tomater
- lidt olivenolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Til servering (forslag)
- tzatziki
- en skål salsa, medium eller hot
- 2 stk moden avocado, mast med en gaffel og rørt med saften af en limefrugt
- evt en skål oliven
- en grøn salat
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på pakken
- Pil og hak løg og hvidløg og hak den grønne chili (bruger du også kernerne, bliver retten mere spicy)
- Skyl peberfrugter og skær dem i små tern
- Rens champignon og skær dem i kvarte
- Varm olivenolien op i en pande med høj kant og rist oksekødet (laver du retten vegetarisk, springer du dette punkt over og starter med at riste løg og hvidløg)
- Tilsæt løg, hvidløg, chili og peberfrugt og steg et par minutter
- Tilsæt champignon og steg yderligere et par minutter
- Tilsæt røget paprika og burrito-mix og rør det godt sammen
- Tilsæt de hakkede tomater, bønner, majs og de kogte ris og vend det hele godt sammen
- Smag til med salt og friskkværnet peber og varm retten igennem
- Server bønneretten sammen med alle eller nogle af mine serveringsforslag