Mexicansk bønneret med oksekød - eller som vegetarret

En nem, lækker og sund mexicansk bønneret, der kan laves både som vegetarret og med hakket oksekød. Jeg har, som krydderi, brugt den færdigblandede burrito-mix og suppleret med røget paprika. Bliver der en rest tilbage, kan den rulles i tacopandekager eller kommes i taco skåle og bruges som frokost eller aftensmad dagen efter

Prøv også nogle af mine andre opskrifter med bælgfrugter


Ingredienser

Til 4 personer

  • 450 g hakket oksekød
  • 1 løg, mellemstort
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
  • 2 stk peberfrugter, fx en rød og en gul
  • 10-12 stk brune champignon
  • 1 grøn chili
  • 1 brev burrito-mix, 40 g
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 dåse sorte bønner eller røde kidneybønner
  • 1 dåse majs
  • 2 dl ris
  • 1 ds hakkede tomater
  • lidt olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Til servering (forslag)

  • tzatziki
  • en skål salsa, medium eller hot
  • 2 stk moden avocado, mast med en gaffel og rørt med saften af en limefrugt
  • evt en skål oliven
  • en grøn salat

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisning på pakken
  2. Pil og hak løg og hvidløg og hak den grønne chili (bruger du også kernerne, bliver retten mere spicy)
  3. Skyl peberfrugter og skær dem i små tern
  4. Rens champignon og skær dem i kvarte
  5. Varm olivenolien op i en pande med høj kant og rist oksekødet (laver du retten vegetarisk, springer du dette punkt over og starter med at riste løg og hvidløg)
  6. Tilsæt løg, hvidløg, chili og peberfrugt og steg et par minutter
  7. Tilsæt champignon og steg yderligere et par minutter
  8. Tilsæt røget paprika og burrito-mix og rør det godt sammen
  9. Tilsæt de hakkede tomater, bønner, majs og de kogte ris og vend det hele godt sammen
  10. Smag til med salt og friskkværnet peber og varm retten igennem
  11. Server bønneretten sammen med alle eller nogle af mine serveringsforslag