Naanbrød med oksekødfyld

    Naanbrød med oksekødfyld er et hurtigt og lækkert alternativ til en pizza. Det tager ikke lang tid at lave, når man bruger et færdiglavet naanbrød i stedet for at lave dejen selv. Laver du en dag naanbrød til en middagsret, kan du lave ekstra til fryseren, og senere fylde dem med oksekød, eller du kan købe færdiglavede. Jeg har, i denne opskrift, brugt hakket oksekød, som jeg har krydret med krydderier, der bruges meget i indiske og mellemøstlige retter - så passer det fantastisk til naanbrødet. Men du kan krydre dit fyld, som du har lyst til. Se tips nedenfor


Ingredienser

Jeg beregner 1 - 1½ naanbrød pr person. Opskriften her er til 6 naanbrød

  • 6 naanbrød - jeg bruger Netto's, de er ret gode
  • 3 dl tomatsalsa eller tomatsauce (jeg bruger Nettos Hot Tomatsalsa, men vælg hvad der passer dig bedst)
  • 200 g revet eller frisk mozzarella
  • 30 g pinjekerner
  • evt nogle sorte oliven og/eller nogle rosiner

Oksekødfyld

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 3 -4 fed hvidløg eller 1 solohvidløg
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ - 1 tsk tørrede chiliflager - tilpas mængden til den tomatsalsa/-sauce, du bruger
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 håndfuld hakket persille
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

Topping

  • 1 håndfuld hakket persille
  • revet skal af en økologisk/usprøjtet citron

Tip

I stedet for indiske/mellemøstlige krydderier, kan du give din naanbrød pizza et italiensk touch ved at bruge oregano, merian, timian, basilikum og tilsætte soltørrede tomater og oliven til kødet. Eller du kan give din naanbrød pizza et asiatisk touch ved at tilsætte karrypasta, chili, hvidløg, frisk koriander og fx sukkerærter til kødet


Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg fint

Skyl og hak persillen med en kniv (1 håndfuld til kødet og 1 håndfuld til topping)

Opvarm en gryde eller pande med olivenolie og brun kødet ca 5 minutter

Tilsæt løg og hvidløg og steg videre et par minutter

Tilsæt krydderierne og steg videre i 1 minut. Smag til med salt og friskkværnet peber

Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft og hakket persille og rør det godt sammen

Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)

Beklæd 2 bageplader med bagepapir og læg naanbrødene herpå

Smør et tyndt lag tomatsalsa/tomatsauce på hvert naanbrød og fordel oksekødet herpå

Smuldr den friske mozzarella over eller drys med revet  mozzarella over

Drys med pinjekerner og fordel evt nogle sorte oliven og/eller rosiner på hvert naanbrød

Bag naanbrødene 8-10 minutter, til osten er smeltet og brødene er blevet gyldne

Inden servering drysses med hakket persille og revet citronskal

Server de fyldte naanbrød med en lækker salat og evt en raita til