Naanbrød

Naanbrød er et lækkert tilbehør til alt indisk mad, både supper, risretter, grøntsagsretter, karryretter m.m. Det er faktisk ret nemt og hurtigt at lave sine naanbrød selv. Næsten ligeså nemt som at tage i Netto og købe naanbrød. Det skal dog siges, at Netto har naanbrød, der er ret gode. Dejen skal blot hvile i 15 minutter, og brødene skal ikke i ovnen - du steger dem på en pande.

Fordelen ved at lave brødene selv, ud over at det er sjovt, er også, at du kan drysse med de krydderier, du har lyst til, og at du undgår alt den olie, der er i de færdigkøbte.


Ingredienser

til 6 brød

  • 350 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1½ dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 25 g smør


Sådan gør du

  1. Smelt smørret
  2. Bland mel, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål
  3. Tilsæt vand, yoghurt og det smeltede smør og ælt dejen sammen
  4. Lad dejen hvile 15 minutter
  5. Del dejen i 6 stykker og lav en lille kugle af hver
  6. Med hænderne presses dejkuglerne ud, så de bliver til runde dejplader
  7. Steg brødene på en pande ved middel varme i 3-4 minutter på hver side. Smør panden med en lille smule olie inden det første brød. De næste skal ikke have olie, selvfølgelig afhængig af, hvilken type pande, du bruger. Jeg bruger en pande med teflon, så her er olien kun nødvendig til første brød
  8. Drys evt brødene med friskkværnet salt, mens de stadig er varme

Pak brødene ind i et viskestykke, til de skal bruges

Tilbehør der passer til