Stegt oksekød og grøntsager i østerssauce (เนื้อผัดผักน้ำมันหอย- nya pad phak naa man hoy) er en fryd for øjet og ganen. En nem ret, der bliver serveret i mange små gadekøkkener rundt om i Thailand. Det er en af de ikke-spicy thairetter, så er man ikke til alt for stærke thairetter, kan man være med her. Derfor er retten også god i en thaimenu sammen med 3-4 andre thairetter af den mere spicy slags.
Min variation er med broccoli og rød peber, som jeg synes, passer perfekt sammen. Og som jeg har nævnt flere steder på siden, så bruger jeg altid steaks eller bøffer, som jeg selv skærer ud - så kan jeg få kødet præcist, som jeg vil have det
Ingredienser
til 2 personer eller til 4 personer sammen med 3-4 andre thairetter
- 2 stk oksesteaks eller oksebøffer
- 2 forårsløg
- 1 spsk hvidløg, skåret i tynde skiver
- 1/4 broccoli + stokken herfra
- 1/2 rød peber
- 2 spsk.. sesamfrø
- 3 spsk. østerssovs
- 2 spsk. soyasauce
- 1 tsk. rørsukker
- friskkværnet peber
- olie til stegning
Sådan gør du
- Rist sesamfrø på en tør pande til de bliver gyldne
- Pil hvidløg og skær det i tynde skiver
- Skær forårsløg i skrå skiver på ca 3 cm
- Lav små buketter af broccoli og skær stokken i tynde skiver
- Skær rød peber i små tern
- Skær oksekødet i helt tynde strimler
- Varm en sauterpande eller gryde med en lille smule olie op til høj varme og steg oksekødet heri til det får farve, er mørt og gerne lidt chrispy - sæt kødet til side
- Varm panden op igen til middel varme, tilsæt evt lidt mere olie og steg broccoli, forårsløg og hvidløg heri i ca 3 minutter
- Tilsæt oksekødet, rød peber, østerssauce, soyasauce, sukker og peber og bland det hele
Server med ris eller nudler - fx risnudler - og drys med de ristede sesamfrø