Nudler med soyamarineret kalvekød og sprøde grøntsager

En nem og lækker asiatisk nudelret til en travl dag eller bare en dag, hvor man ikke vil bruge meget tid på madlavningen samtidig med, at man har lyst til lækker mad


Ingredienser

Til 4 personer 

Marineret kalvekød

  • 500 g kalvesteak, wienersnitzel eller lignende med kort stegetid *)
  • ½ dl soyasauce
  • 4 spsk østerssauce
  • 2 spsk revet ingefær
  • 1½-2 tsk tørret knust chili eller chiliflager
  • 4 spsk sesamolie, olivenolie kan bruges

Andre ingredienser

  • 1 broccoli incl stokken
  • 2 gulerødder
  • 1 gul eller rød peberfrugt
  • 50 g sukkerærter
  • 200 g glasnudler, andre nudler kan sagtens bruges

*) tilsvarende oksekød kan også bruges i retten

Sådan gør du

  1. Rør ingredienserne til marinaden sammen i en skål
  2. Skær kødet i meget tynde strimler og vend det i marinaden. Lad det hvile, mens du forbereder resten
  3. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af i en si
  4. Lav små buketter af broccoli og skær broccolistokken i tynde strimler
  5. Skræl gulerødder og skær dem i tynde, skrå skiver
  6. Skyl peberfrugten og skær den tynde i strimler
  7. Skyl sukkerærterne og skær dem igennem på langs
  8. Varm en wok, en sauterpande eller pande med høj kant op med en smule af soyamarinaden og steg kødet ved høj varme heri til det er mørt
  9. Skru lidt ned for varmen og tilsæt grøntsagerne og steg yderligere 2 minutter
  10. Vend nudlerne i retten, det er nemmest med en tang eller to gafler, og tilsæt resten af soyamarinaden
  11. Lad det koge op og server i skåle eller dybe tallerkener