Denne thairet er meget autentisk med få ingredienser, og er derfor super nem at lave. Det eneste, der tager tid, er marineringen, men den kan jo 'passe sig selv' mens du laver noget andet. Retten er meget spicy, men det er individuelt, hvor meget chili, der skal til, for at gøre den spicy. Du kan evt undlade hakket frisk chili og nøjes med chilipastaen. Så kan du altid putte mere chili i næste gang. Eller du kan undlade at hakke chilierne, og bruge dem hele i stedet, så bliver det ikke så spicy. Hvis du har fået lavet retten for spicy, kan du smage den til med mere sukker. Hvis du har mulighed for at finde 'thai holy basil' (thaibasilikum), så brug det i stedet for almindelig basilikum
Ingredienser
til 2 personer eller til 4 personer sammen med 3-4 andre thairetter
- 400 g hakket oksekød
- 3 forårsløg
- 1 ds bambusskud
- hakket frisk chili - vælg mængde og styrke efter dine smagsløg, men retten skal være spicy
- olie til stegning - gerne kokosolie
Marinade
- 1 spsk finthakket hvidløg
- 2 spsk finthakket ingefær
- 2 tsk Chu Chum chilipasta eller Sambal-Oelek (se billede nedenfor - jeg køber Chu Chum i Meny)
- 1 spsk sort chilipasta (se billede nedenfor)
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 2 spsk soyasauce
- 2 tsk palme- eller kokossukker - almindelig sukker eller rørsukker kan bruges
- 3 spsk olie
- basilikumblade og små ristede røde chilier til pynt
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden og rør kødet i. Det må gerne stå 1 time eller mere
- Imens snitter du forårsløg i skrå skiver på ca 3 cm, hakker frisk chili, rister små røde chilier til pynten og hælder vandet fra bambusskuddene
- Steg kødet i olie i en wok, en gryde eller sauterpande sammen med det friske hakkede chili
- Tilsæt bambusskud. Steg evt kødet af to gange, for at det ikke koger i stedet for at stege. Hold det varmt i en gryde efterhånden som det er klart.
- Server med ris eller nudler og pynt med friske basilikumblade og de ristede røde chilier