Glasnudler med oksekød i sort chilipasta

Vi spiser mange nudler, og i mange thairetter kan man spise nudler i stedet for ris og omvendt. Nogle retter er dog 'født' til enten ris eller nudler, og det vil være forkert at skifte om. Den nedenstående ret er jeg blevet inspireret til at lave i en lille restaurant på stranden på Phuket i Thailand. En vigtig ingrediens i den er glasnudler. Glasnudler er lavet af stivelse fra bønner, og deres navn har de fået pga at de er klare som glas. Glasnudler skal ikke koge ret længe, og skal de bruges i retter, hvor de skal steges, skal de blot ligge i blød i ca 10 minutter. En anden vigtig ingrediens i denne ret er den sorte chilipasta (น้ำพริกเผา - Nam prik paw), som du kan læse mere om her


Ingredienser

til 2 personer eller til 4 personer sammen med 3-4 andre thairetter

  • 250 g hakket oksekød
  • 45 g glasnudler
  • 1/4 blomkål
  • 1 rød peber
  • 3-4 forårsløg
  • 2 tsk hakket hvidløg
  • 150 g cashewnødder 
  • chili - en lille smule chili efter egen smag, retten skal ikke være specielt spicy
  • 2 spsk sort chilipasta - jeg bruger den middelstærke lidt søde pasta (se billede nedenfor)
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk kanel
  • 3 spsk soyasauce
  • 3 tsk palme- eller kokossukker -  rørsukker eller almindelig sukker kan bruges
  • olivenolie eller kokosolie til stegning


Sådan gør du

  1. Klip toppene af forårsløgene, ca 10 cm, og lav små duske af dem ved at klippe strimler ned i dem. Læg dem i koldt vand i ca 1 time inden servering af retten - de er til pynt
  2. Læg nudlerne i blød i varmt vand i 10 minutter og hæld dem derefter op i en si
  3. Skær resten af forårsløgene i skrå stykker
  4. Rist cashewnødderne på en tør pande
  5. Hak hvidløg og evt chili
  6. Lav små buketter af blomkålet
  7. Skær den røde peberfrugt i tynde strimler
  8. Varm olie op i en wok eller sauterpande og rist hvidløg, evt chili samt den sorte chilipasta heri
  9. Tilsæt det hakkede kød, kardemomme og kanel og steg det med i 4- 5 minutter
  10. Kom blomkål, rød peber og sukker i og steg et par minutter
  11. Tilsæt nudlerne og sørg for at fordele dem i retten (det gøres nemmest med en gaffel) og soyasauce. Steg et par minutter og tilsæt evt 1 spsk vand, så nudlerne ikke sætter sig fast
  12. Tilsæt cashewnødder og forårsløg

Inden servering pyntes med duskene af forårsløgenestoppe