Nogle gange har jeg lyst til en ganske almindelig pasta Bolognese - og dog. Jeg synes nemlig, der er for få grøntsager i en vaskeægte Bolognese. Så derfor har jeg givet den gas med grøntsager i denne Bolognese. Saucen bliver super lækker, når den koger ca 30 minutter (den må også gerne koge længere), da alle de forskellige smage fra grøntsager og krydderier virkelig kommer til deres ret. Jeg har givet saucen et lille touch chili, men det kan sagtens udelades eller erstattes med paprika. Server din yndlingspasta til og drys med parmesan og basilikum/persille
Ingredienser
Til 4 personer
- 400 g hakket oksekød
- 1 løg, mellemstort
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- ½ squash
- 2-3 gulerødder
- 2 stængel bladselleri
- 2 tsk tørret basilikum
- 1 spsk tørret oregano
- 1-2 tsk chiliflager - kan udelades eller erstattes med paprika
- 1 ds hakkede tomater + 1 dl vand til at skylle dåsen med
- lidt olivenolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Til servering
- ca 300 g pasta efter eget valg
Topping
- frisk basilikum eller persille
- revet parmesan
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Skyl den røde peber og skær den i små tern
- Skyl squash og skyl eller skræl gulerødder. Riv begge dele groft
- Skyl bladselleri og skær i tynde skiver
- Varm en gryde op med olivenolie og sauter løg og hvidløg
- Tilsæt det hakkede kød og brun det
- Tilsæt squash, gulerødder, bladselleri og peberfrugt og steg 1 minut
- Tilsæt tørret basilikum, oregano og chiliflager/paprika og rør det sammen med kødet
- Tilsæt de hakkede tomater og vand og lad retten simre under låg ca 30 minutter. Smag til med salt og peber
- Mens retten simrer, tilbereder du pastaen efter anvisning på pakken. Gem lidt af pastavandet til at røre i din Bolognese, hvis du synes, den er for tynd
Anret dine pasta på tallerkener eller i pastaskåle og server din Bolognese ovenpå pastaen drysset med basilikum/persille samt revet parmesan