Kalvekød asianstyle

Nogle kalvesnitzler og noget spidskål kan hurtigt forvandles til en lækker ret a la asia. Det blev det her hos os ved at lave en sauce af østerssauce og soya, stege kødet i kokosolie og servere retten med nudler. Hurtigt, nemt, lækkert og sundt med det dejlige kål


Ingredienser

til 4 personer

  • ca 500 g kalvesnitzel eller lignende
  • 2 porrer
  • 200 g brune champignon
  • 300 g hvid spidskål
  • 300 g rød spidskål
  • 75 g spinat
  • 100 g sukkerærter
  • 2 tsk Sambal-Oelek
  • 4 spsk soyasauce
  • 5 spsk østerssauce
  • 1 spsk kokosolie til stegning
  • 350 g nudler

Sådan gør du

  1. Rens og skær porrerne i tynde skiver
  2. Rens og skær de brune champignon i kvarte
  3. Skyl og skær sukkerærter igennem på langs
  4. Skær skiver på ca 3 cm's bredde af både hvid- og rød spidskål. Rul dem op, som du ruller garn af et nøgle og bræk kålbåndene i stykker på ca 6 cm's længde
  5. Skær kalvekødet i tynde strimler
  6. Varm kokosolien op i en sauterpande, en pande med høj kant eller en gryde og lynrist kalvekødet heri
  7. Tilsæt Sambal-Oelek og bland det godt med kødet
  8. Tilsæt porre og rist 1 minut
  9. Tilsæt champignon og rist videre nogle minutter og tilsæt derefter spinat og steg til det 'falder sammen' og kødet er mørt
  10. Tilsæt østerssauce og soyasauce og bland det godt sammen med kødet
  11. Tilsæt sukkerærter og kål. Varm igennem til kålen 'falder sammen' og bliver en smule blødt - kålen må ikke blive slatten, den skal have 'bid'
  12. Mens retten varmer igennem (og holdes varm på meget lavt blus), tilberedes nudlerne efter anvisning på pakken

Server i skåle eller dybe tallerkner med nudler i bunden og kød og kål på toppen