Nogle kalvesnitzler og noget spidskål kan hurtigt forvandles til en lækker ret a la asia. Det blev det her hos os ved at lave en sauce af østerssauce og soya, stege kødet i kokosolie og servere retten med nudler. Hurtigt, nemt, lækkert og sundt med det dejlige kål
Ingredienser
til 4 personer
- ca 500 g kalvesnitzel eller lignende
- 2 porrer
- 200 g brune champignon
- 300 g hvid spidskål
- 300 g rød spidskål
- 75 g spinat
- 100 g sukkerærter
- 2 tsk Sambal-Oelek
- 4 spsk soyasauce
- 5 spsk østerssauce
- 1 spsk kokosolie til stegning
- 350 g nudler
Sådan gør du
- Rens og skær porrerne i tynde skiver
- Rens og skær de brune champignon i kvarte
- Skyl og skær sukkerærter igennem på langs
- Skær skiver på ca 3 cm's bredde af både hvid- og rød spidskål. Rul dem op, som du ruller garn af et nøgle og bræk kålbåndene i stykker på ca 6 cm's længde
- Skær kalvekødet i tynde strimler
- Varm kokosolien op i en sauterpande, en pande med høj kant eller en gryde og lynrist kalvekødet heri
- Tilsæt Sambal-Oelek og bland det godt med kødet
- Tilsæt porre og rist 1 minut
- Tilsæt champignon og rist videre nogle minutter og tilsæt derefter spinat og steg til det 'falder sammen' og kødet er mørt
- Tilsæt østerssauce og soyasauce og bland det godt sammen med kødet
- Tilsæt sukkerærter og kål. Varm igennem til kålen 'falder sammen' og bliver en smule blødt - kålen må ikke blive slatten, den skal have 'bid'
- Mens retten varmer igennem (og holdes varm på meget lavt blus), tilberedes nudlerne efter anvisning på pakken
Server i skåle eller dybe tallerkner med nudler i bunden og kød og kål på toppen