Mexicanske Enchiladas

    De mexicanske retter, hvor man bruger de lækre tortillas er bare skønne. Enchiladas er én af disse retter. Tacopandekager fyldt med oksekød, krydderier, majs lagt i en krydret tomatsauce og toppet med ost. Det er bare så godt og især spist sammen med avocado, syltede agurker og evt en tomatananassalsa. Enchiladas kan laves med både oksekød og kylling, eller de kan laves vegetariske med fx kidneybønner eller sorte bønner. Og en rest kødsauce kan hurtigt forvandles til de lækreste enchiladas - er der ikke kødsauce nok, kan man blande lidt bønner i 


Ingredienser

til 4 personer

  • 6-8 tortilla pandekager (det afhænger lidt af, hvor meget fyld, du kommer i). Jeg bruger de tortillas, der er lavet med majsmel
  • 400 g oksekød
  • 2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld frosne majs
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød chili, retten er medium spicy, så vælg chili type og mængde efter dine smagsløg
  • en lille dåse tomatkoncentrat, 70g
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk cayennepeber
  • lidt salt
  • 2 spsk olivenolie til stegning

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • en dåse hakkede tomater
  • lidt olivenolie til stegning

Topping:

  • cheddar- eller mozzarellaost
  • 2 spsk frisk korriander og persille
  • 2 forårsløg
  • lidt optøede frosne majs

Til servering

  • 2 avodado
  • friskpresset saft af 1 citron

    Sådan gør du

    Forbered fyldet

    1. Pil og hak løg og hvidløg og skær chili i tynde ringe
    2. Skyl og skær den røde peberfrugt i små tern
    3. Varm en pande eller gryde op med olivenolie og rist løg, hvidløg og chili heri, indtil løget bliver klart
    4. Tilsæt paprika, kanel og cayennepeber og rist videre 2 minutter
    5. Tilsæt det hakkede oksekød og steg det ved høj varme, så det ikke koger
    6. Rør tomatkoncentrat i og skru helt ned for varmen, så det ikke brænder på eller bliver tørt. Tilsæt de frosne majs og varm igennem. Smag til med salt og sluk for varmen

    Forbered tomatsaucen

    1. Pil og hak løg og hvidløg og sauter det i lidt olivenolie i en gryde eller pande
    2. Tilsæt paprika og de hakkede tomater og lad det koge et par minutter
    3. Blend saucen i en blender eller med en stavblender. Du kan også undlade at blende, hvis du gerne vil have tomatstykker i saucen

    Forbered toppings

    1. Hak koriander og persille groft
    2. Skyl og skær forårsløg i skrå skiver på ca 2 cm

    'Samling' af enchiladas

    1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
    2. Fordel fyldet på dine tortillas, fold dem rundt om kødet og læg dem i et ovnfast fad med 'afslutningen' nedad
    3. Hæld tomatsaucen over og drys med majs og ost
    4. Bag dine enchiladas i 10-15 minutter til osten er blevet lidt gylden

    Pynt med forårsløg, persille og koriander inden servering

    Server med en grøn salat, oliven, syltede agurker og avocado skåret i strimler eller tern og dryppet med citron