Agurkesalat med fennikel

Denne agurkesalat tager kun ca. 15 minutter at lave og kan spises efter et par timer. Jeg kan godt lide at agurkesalaten er lavet af tykke skiver, så den er sprød og smager meget af agurk.

Agurkesalaten kan holde sig i flere dage i køleskabet. 

Du kan, med fordel, lave en større portion og gemme agurkesalaten. I stedet for at putte agurkestykkerne i en skål, kommer du dem i atamonskyllede glas, hælder eddikelagen over og sætter låg på med det samme. 

Da jeg har masser af agurker i drivhuset, laver jeg så meget agurkesalat, at jeg har til hen på vinteren, varieret med forskellige krydderier.



Ingredienser

til  4 personer

  • 1 agurk
  • 3/4 dl sukker
  • ½ - 1 tsk friskkværnet peber
  • ½ - 1 tsk salt
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2½ dl eddike
  • 1½ dl vand

Sådan gør du

  1. Skyl agurken og skær den i ca. 3 mm. tykke skiver, der lægges i en skål
  2. Bland eddike, vand, sukker, salt, peber og fennikelfrø i en lille gryde. 
  3. Bring det i kog, og lad det koge et minut.
  4. Hæld eddiken over agurkerne og lad agurkesalaten hvile et par timer. Så har du den lækreste agurkesalat