Vil du lave en hurtig og lækker middagsret, så prøv denne med teriyakimarineret kalvekød med bønner serveret med kogte ris. Du kan bruge både kalvesnitzel/-steak eller oksekød – vælg det, du har mest lyst til. Og brug den mængde chili, der giver dig en medium spicy ret. Man kan altid supplere med lidt hakket chili, når retten serveres
Ingredienser
Til 4 personer
Marinade
- 1 1/4 dl teriyakisauce, fx Kikkoman
- 2 tsk sukke, gerne palmesukker eller anden brun sukker
- 3/4 dl sake (japansk risvin), madsake eller tør sherry
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
Desuden
- Ca 750 g kalvesnitzel, kan erstattes af oksekød
- 400 g grønne bønner
- 1 stort løg
- 1-2 røde chili, vælg efter dine smagsløg til en medium spicy ret
- 1 rød peber
- 2 spsk olie til stegning
Topping
- frisk, hakket koriander
- 1 lille håndfuld peanuts
- evt lidt hakket rød chili
Til servering
- kogte ris
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinade i en skål, hvori kødet også kan være
- Skær steaksene ud i tynde strimler og vend dem i marinaden. Stil til side i minimum 10 minutter - jo længere tid, jo mere smag
- Blancher de grønne bønner i saltet, kogende vand i 1 minut, Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af i en si
- Pil løget, del det i halve på tværs og skær i tynde strimler
- Flæk chili, fjern kerner og hak chilikødet
- Skyl den røde peber, halver den og fjern kerner og skær den i tynde strimler
- Varm en pande op til medium varme med 1 spsk af olien og sauter løg, rød peber og chili 3-4 minutter, til løget bliver blødt. Tag det op på en tallerken
- Tag kødet op af marinaden, fx med en gaffel, så du ikke får mariaden med - gem marinaden
- Varm 1 spsk olie op på panden til medium varme og rist kødet til det er mørt. Læg det på tallerkenen sammen med løg og peber
- Hæld marinaden på panden og bring den i kog. Skru ned så det simrer og tilsæt bønner, kød, løg og peber og varm igennem
Server retten med kogte ris og drysset med peanuts, hakket koriander og evt lidt hakket chili