Jeg bruger ofte kalvekød i stedet for oksekød. Jeg synes, det er mere lækkert og passer rigtig godt til mange grøntsager og krydderier. Men det er jo en smagssag - denne ret kan sagtens laves med oksekød i stedet. Og som jeg har nævnt flere steder på siden, så bruger jeg altid steaks eller bøffer, som jeg selv skærer ud - så kan jeg få kødet præcist, som jeg vil have det
Søde kartofler er, som navnet siger, sødlige og harmonerer godt med ingefær, chili og den sorte chilipasta, som ikke er spicy men sødlig (du kan læse om chilipastaen her)
Retten er ikke super spicy, så server evt en lille skål knust chili ved siden af, så kan man spice den op efter ønske
Ingredienser
til 4 personer
- 4 stk kalvesnitzler/-bøffer du selv kan skære i strimler
- ca 500 g søde kartofler
- 1 mellemstort rødløg
- 2 store spsk ingefær i skiver
- 75 g sukkerærter
- ½ tsk tørret knust chili
- 2 spsk sort chilipasta (se billede nedenfor)
- ca 1 dl vand
- 1 håndfuld cashewnødder
- olivenolie til stegning
- frisk koriander til pynt
- risnudler
Sådan gør du
- Pil løget, del det på midten og skær det i skiver
- Skræl ingefær, del den evt på langs (afhænger af tykkelsen) og skær den i tynde skiver
- Skyl sukkerærterne og skær dem over på langs
- Skræl kartoflerne, del dem på tværs og derefter på langs - skær dem i tynde skiver
- Rist cashewnødderne på en tør pande til de bliver gyldne
- Skær kalvekødet i meget tynde strimler
- Varm olien op i en sauterpande eller gryde og sauter løg og ingefær heri til løget bliver blankt
- Tilsæt kødet og rist det til det bliver lidt brunt
- Tilsæt de søde kartofler, det tørrede chili og 3 spsk af vandet og steg til kød og kartofler er møre
- Lav plads i midten af panden/gryden og tilsæt den sorte chilipasta samt ½ dl af vandet og rør det godt sammen. Rør det derefter sammen med kød og kartofler og tilsæt resten af vandet.
- Tilsæt sukkerærter og varm igennem
- Server med risnudler som anrettes på en tallerken sammen med kød og kartofler. Drys med de ristede cashewnødder og frisk koriander