Hvidløgsstegte ris med oksekød
En
super nem og lækker asiatisk inspireret ret med hvidløgsstegte ris
og oksekød. Oksekødet smager herligt af hvidløg, da det bliver
stegt i den olie, hvidløgene er stegt sprøde i. Retten er virkelig
hurtig at lave, hvis man har brug for et nemt og lækkert
aftensmåltid. Hvis du laver en ret med ris dagen før, så kog
ekstra ris, så du har til denne ret. Daggamle ris er rigtig gode til
stegte ris, da de er blevet godt 'tørre'. Men selvfølgelig kan
nykogte ris bruges, blot de er kølet godt af
Ingredienser
Til 4 personer
- 80 ml peanutolie eller olivenolie
- 1 solo hvidløg eller 4-5 almindelige fed hvidløg
- 300 g hakket oksekød, fx 4-7 %
- 80 g chilibønne pasta (se billede nedenfor)
- 1 bundt purløg
- friske grønne bønner
- 1 håndfuld friske eller optøede ærter. Tø dem i koldt vand, så de holder farven
- 4 dl kogte jasminris
Til servering
- lidt hakket purløg
- spejlæg, 1-2 stk pr person
- evt nogle skiver agurk
Sådan gør du
- Hvis ikke du har kogte ris fra dagen før, skal du starte med at koge ris, så de kan blive kolde. Stil dem evt i køleskab til køling
- Bruger du frosne ærter, skal de tøes op i koldt vand
- Pil og hak hvidløg med en kniv
- Skyl og hak purløg med en kniv, gem lidt til servering
- Skyl bønnerne og skær dem i skiver på 1-1½ cm
- I en wok eller pande med høj kant varmes olien op ved medium varme. Tilsæt hvidløg og steg 2-3 minutter, indtil de bliver gyldne. Tag hvidløgene op på en tallerken uden at få olien med
- Kom oksekødet i wok'en/panden med hvidløgsolien og steg det i 5 minutter
- Tilsæt bønner og steg videre et par minutter
- Tilsæt chilibønne pastaen og steg i 2 minutter til kødet karamelliserer let
- Tilsæt purløg, ærter og ris og vend det hele rundt, til risene ikke klumper og det hele er godt blandet, Steg ca 3 minutter til risene tager farve
Server med spejlæg og drysset med de sprøde hvidløg og lidt hakket purløg