Huevos rancheros er en super lækker mexicansk ret, der består af en krydret tomat- og bønnesovs med pocherede æg. Retten er nem at lave, og du kan komme de grøntsager i, som du har lyst til, eller du kan tømme køleskabet for grøntsagsrester og undgå madspild. Retten er i virkeligheden en vegetarret, men jeg har kommet hakket oksekød i denne version af huevos rancheros, hvilket du selvfølgelig blot udelader, hvis du vil have en vegetarret. I Mexico nydes huevos rancheros som morgenmad, og bruger jeg den til det, kommer jeg ikke oksekød i.
Bruger du retten som en middagsret, kan du servere den lækre tomat-bønnesauce med tortillapandekager, med ris, eller blot som den er med nachos og en grøn salat til.
Prøv også mine opskrifter på 'Shakshuka', der er den afrikanske/mellemøstlige version af huevos rancheros
Shakshuka- mellemøstlig vegetarret
Shakshuka med spinat, grønne linser og rosenkål
Udforsk også mine andre retter med bælgfrugter
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 løg
- 1 solo hvidløg eller 3 almindelige fed hvidløg
- 400 g hakket oksekød
- 1 rød peber
- 200 g champignon
- 2 stilke bladselleri
- 1½ tsk stødt spidskommen
- 1½ tsk stødt koriander
- 1½ tsk røget paprika
- 2 tsk tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
- 2 ds hakkede tomater
- 1 ds sorte bønner, alternativt kidneybønner
- 4 eller 8 æg (1 eller 2 stk/person)
- olivenolie til stegning
Topping
- 2 stk avocado skåret i skiver
- revet ost
- lidt nachos
- evt lidt creme fraiche eller yoghurt naturel
Til servering
Du kan nyde retten, som den er fx med nachos og salat. Du kan spise tortillapandekager til, eller du kan spise ris til
Sådan gør du
- Hæld bønnerne i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Skyl peberfrugt og skær den i små tern
- Rens champignon og skær dem i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen
- Skyl bladselleri og skær stilkene i skiver
- Varm olivenolien op i en pande med høj kant og sauter løg og hvidløg et par minutter
- Tilsæt det hakkede oksekød, spidskommen, koriander, røget paprika og oregano. Vend det godt sammen og steg et par minutter
- Tilsæt bladselleri, peber og champignon og steg det med et par minutter
- Tilsæt de hakkede tomater og lad retten simre i 4-5 minutter og smag til med salt og friskkværnet peber
- Vend bønnerne i
- Lav et 'hul' i saucen ved at skubbe den til side med grydeskeen og slå et æg ud i hullet – gentag med alle æggene
- Læg låg over panden, og lad den småsimre i ca 5 minutter, til æggehviderne er faste men æggeblommerne stadig er 'løbende'
- Fordel avocadoskiver over retten inden servering. Drys med ost eller server osten ved siden af, så man selv kan drysse på
Server med nachos, salat, tortillapandekager og/eller ris