Denne opskrift på pasta med kalvekød i en cremet tomatsauce er virkelig lækker og super nem at lave. Ofte, når jeg laver pastaretter med kød, er det med kylling eller skinke. Men her har jeg lavet en ret med kalvekød i stedet, og det er slet ikke dumt. Jeg brugte nogle kalvesnitzler, som jeg skar ud i strimler, og det blev mørt og godt. En super lækker hverdagsret, men også er ret, jeg serverer for gæster - med et godt glas rødvin og en salat til
Ingredienser
Til 2 personer
- 200 g pasta, fx Conchiglie (konkylier) men alle slags kan bruges
- 250 g kalvesnitzel (oksekød kan sagtens bruges)
- 150 g champignon, gerne brune
- 1 god håndfuld optøede, frosne ærter
- 1 mellemstort løg
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 1 tsk paprika
- 1 tsk tørret oregano
- ½ tsk knust, tørret chili
- 1 spsk vodka - kan udelades
- 200 g hakkede tomater (= ½ dåse)
- 40 g tomatkoncentrat
- 1 dl vand
- ½ bouillontern, grøntsags- eller oksebouillon
- 2 dl madlavningsfløde, 8%
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie til stegning
Til servering
- frisk hakket persille
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Gem lidt af kogevandet - det er godt at bruge, hvis du synes, din sauce er blevet for tynd
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Rens champignon og skær dem i kvarter
- Skær kødet i tynde strimler
- Varm en gryde eller pande med høj kant op med olivenolie og sauter løg, hvidløg og champignon
- Tilsæt kødet og steg det 3-4 minutter. Tilsæt evt 1 spsk vodka og giv kødet ½ minut mere
- Tilsæt paprika, chili, oregano og tomatkoncentrat og rør det godt rundt
- Tilsæt vand og bouillontern og giv det et lille opkog
- Tilsæt derefter de hakkede tomater og fløden og lad retten simre til kødet er helt mørt
- Tilsæt de optøede ærter og smag til med salt og friskkværnet peber
- Vend pastaen i saucen. Hvis du synes, saucen er for tynd, kan du tilsætte lidt af vandet fra pastakogningen (det indeholder stivelse)
Server retten drysset med parmesan og hakket persille samt en grøn salat til