Hvad gør man, når man har taget 200 g hakket oksekød ud af fryseren i den tro, at det var to kalvebøffer? Jeg måtte i hvert fald opgive den ret, jeg havde tænkt mig at lave og kigge, hvad der var i køleskabet, som kunne bruges sammen med hakket oksekød.
Da vi elsker nudler og thaimad, er det et udmærket udgangspunkt, og grøntsager er der altid i køleskabet. Her er, hvad der kom ud af det. En thaiinspireret ret med hakket oksekød i soya og karrypulver med champignon og sukkerærter
Ingredienser
til 2 personer men det er nemt at gange med 2
- 200 g hakket oksekød
- 1 pk bacon
- 1/3 blomkål
- 3 fed hvidløg
- chili - vælg styrke og mængde efter dine smagsløg
- 125 g sukkerærter
- 300 g champignon (kvarter)
- 2 tsk Mombai karry
- 4 spsk Soya
- ½ tsk palmesukker
- lidt olivenolie eller kokosolie til stegning
- ca 125 g nudler
Sådan gør du
- Pil og hak hvidløg og hak chili
- Skyl champignon og skær dem i kvarte
- Lav små buketter ud af blomkål
- Skær bacon i terninger og rist det i lidt olie
- Tilsæt Chili, karry og hvidløg og rist et par minutter
- Tilsæt oksekød og rist yderligere et par minutter og rør godt igennem imens, så krydderierne bliver godt fordelt
- Rist blomkål med et par minutter
- Tilsæt champignon, palmesukker og soya og lad retten simre 5 minutter
- Bland sukkerærterne i og varm igennem
Server med nudler