Soyastegt oksekød med champignon og nudler

Hvad gør man, når man har taget 200 g hakket oksekød ud af fryseren i den tro, at det var to kalvebøffer? Jeg måtte i hvert fald opgive den ret, jeg havde tænkt mig at lave og kigge, hvad der var i køleskabet, som kunne bruges sammen med hakket oksekød.

Da vi elsker nudler og thaimad, er det et udmærket udgangspunkt, og grøntsager er der altid i køleskabet. Her er, hvad der kom ud af det. En thaiinspireret ret med hakket oksekød i soya og karrypulver med champignon og sukkerærter 


Ingredienser

til 2 personer men det er nemt at gange med 2

  • 200 g hakket oksekød
  • 1 pk bacon
  • 1/3 blomkål
  • 3 fed hvidløg
  • chili - vælg styrke og mængde efter dine smagsløg
  • 125 g sukkerærter
  • 300 g champignon (kvarter)
  • 2 tsk Mombai karry
  • 4 spsk Soya
  • ½ tsk palmesukker
  • lidt olivenolie eller kokosolie til stegning
  • ca 125 g nudler 

Sådan gør du

  1. Pil og hak hvidløg og hak chili
  2. Skyl champignon og skær dem i kvarte
  3. Lav små buketter ud af blomkål
  4. Skær bacon i terninger og rist det i lidt olie
  5. Tilsæt Chili, karry og hvidløg og rist et par minutter
  6. Tilsæt oksekød og rist yderligere et par minutter og rør godt igennem imens, så krydderierne bliver godt fordelt
  7. Rist blomkål med et par minutter
  8. Tilsæt champignon, palmesukker og soya og lad retten simre 5 minutter
  9. Bland sukkerærterne i og varm igennem

Server med nudler