Nudler med oksekød og blomkål 

Denne thaiinspirerede nudelret med oksekød og blomkål er nem og hurtig at lave, og den smager fantastisk med sin lækre sauce med soya, hvidløg, ingefær og lime. Som mange asiatiske retter, indeholder denne ret ikke mange ingredienser: Nudler, oksekød og blomkål samt en lækker sauce. Jeg plejer at bruge oksesteak eller en bøf og selv skære kødet i tynde strimler. En flankesteak i tynde strimler er et godt alternativ. Jeg bruger ægnudler til retten, men alle andre slags nudler, fx risnudler og glasnudler, er velegnede. Det er smag og behag, hvad man har lyst til. Ægnudlerne er de mest mættende


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 300 g ægnudler
  • 500 g oksekød i strimler, fx oksesteak, bøf eller flankesteak
  • 1 blomkål, ca 500 g
  • sesamolie til stegning, alternativt olivenolie

Sauce

  • 1 presset solo hvidløg eller 3-4 almindelige hvidløgsfed
  • 3 spsk revet ingefær
  • 1 dl soya sauce
  • 1 dl vand
  • 1 spsk rørsukker eller kokossukker
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • saft af 1 lime
  • 1 spsk maizena majsstivelse

Til servering

  • 3 forårsløg
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 håndfuld peanuts - kan udelades

Sådan gør du

Sauce

  1. Rør ingredienserne til saucen sammen i en skål. Smag dig frem til, hvor meget sambal-oelek, du vil have i. Stil skålen til side mens du tilbereder resten

Kød, grønt og nudler

  1. Skær blomkål i buketter/mundrette stykker
  2. Skyl forårsløg, skær dem i skrå skiver på ca 2½ cm og stil dem til side til servering
  3. Skær kødet i tynde strimler
  4. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
  5. Opvarm en wok eller pande med sesamolie og brun oksekødet ved høj varme. Når kødet har fået god farve på alle sider, tilsætter du blomkålen, skruer lidt ned for varmen og steger til kød og blomkål er mørt. Blomkålen må endelig ikke blive for mør - den skal have 'bid'
  6. Hæld saucen i wok/pande, bring i kog under omrøring, så saucen tykner lidt
  7. Vend til slut de tilberedte nudler i wok/pande og bland dem med kød og blomkål samt halvdelen af forårsløgene - det gøres nemmest med to gafler

Inden servering drysses med resten af forårsløgene, peanuts og frisk koriander