Denne ret med kalvekødsstrimler er super lækker og nem at lave. Saucen er en cremet tomat-kokossauce, som minder lidt om en thai kokossauce - ikke spicy men kun med et touch af chili og saltet med soyasauce. Server den med pasta og nyd den. Jeg er til meget grønt, så jeg serverer en grøn salat til
Ingredienser
Til 2 personer
- 300 g kalvesnitzel
- 10 cocktailtomater
- 150 g brune champignon, de hvide kan sagtens bruges
- 1 solo hvidløg eller 3 almindelige fed hvidløg
- 1 mellemstort rødløg
- 2 tsk paprika
- ½ tsk knust, tørret chili
- 2 dl kokosmælk - ikke light, for så bliver saucen for tynd
- 2 tsk tomatkoncentrat
- saft af 1 limefrugt
- 1 spsk soyasauce
- salt og friskkværnet peber
- lidt olivenolie til stegning
Til servering
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 2 forårsløg skåret i tynde skiver
- 2 spsk kokosflager, alternativt kokosmel
- pasta
Sådan gør du
- Pil og hak hvidløg og rødløg fint
- Skyld cocktailtomaterne og skær dem i kvarte
- Rens champignon og skær dem i skiver
- Skær kalvesnitzlerne i tynde strimler
- Varm olien op i en sauterpande eller anden pande med høj kant og rist løg og hvidløg 1 minut
- Tilsæt kalvestrimlerne og rist til det tager farve
- Tilsæt svampe og de halve tomater og rist 1 minut
- Tilsæt paprika og knust chili og rør det sammen med kødet og svampene
- Tilsæt kokosmælk, tomatkoncentrat, limesaft og soyasauce og lad retten simre, til kødet er mørt. Hvis du synes, saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere kokosmælk, men den skal forblive cremet
- Kog imens pastaen efter anvisning på pakken og snit forårsløg
- Når kødet er mørt, serveres retten med pasta og evt en grøn salat samt drysset med kokosflager, forårsløg og frisk basilikum