Asiatisk mangosalat med rejer og avocado

    Salater og lette retter er virkelig skønt, når solen skinner og man tænker, at der nok er 25 grader udenfor. Det er der så ikke her i april måned, men salaten er super lækker alligevel med alle de sunde grøntsager og den helt fantastiske asiatiske Gomadressing. Det smager ret godt at komme lidt quinoa i risene, når de koger. Ris og quinoa passer godt sammen, og de skal koge lige længe. Tilbered dem efter anvisning på rispakken men kom 2 spsk vand mere i.

Ingredienser

til 2 personer 

  • 200 g rejer. Jeg bruger kogte vannameirejer med haler. Lad dem dryppe godt af
  • 100 g babyspinat
  • 100 g edamamebønner, frosne uden bælg
  • 1 mango
  • 2 avocadoer
  • 75 g radisser
  • saft af ½ citron
  • 2 dl ris, basmati eller jasmin
  • 2 spsk sort eller rød quinoa - kan udelades
  • 75 g bønnespirer

Dressing til rejerne

  • 2 spsk revet ingefær
  • 1 chili skåret i tynde ringe, vælg en chili, der passer dine smagsløg, men lad salaten være lidt spicy
  • saft af en limefrugt

Til pynt

  • 1 rød chili skåret i tynde ringe
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • ½ dl usaltede peanuts

Sådan gør du

  1. Hæld edamamebønnerne op i en skål og overhæld dem med kogende vand. Hæld bønnerne op i en si og lad dem dryppe af
  2. Kog ris og quinoa sammen efter anvisning på rispakken men tilsæt 2 ekstra spsk vand
  3. Skræl mangoen og skær den i tynde strimler med en kartoffelskræller
  4. Skræl avodacoerne og skær dem i tynde skiver. Dryp dem med citronsaften, så de ikke bliver brune
  5. Skyl og skær radisserne i tynde skiver
  6. Skyl og hak mynten
  7. Læg babyspinaten (hvis du har det, der ikke er skyllet, så husk at skylle det) på et fad og fordel de andre ingredienser henover
  8. Tør rejerne med et stykke køkkenrulle. Varm en wok eller pande op uden fedtstof og rist rejerne til de får lidt farve
  9. Fordel rejerne over salaten
  10. Pynt med mynte, peanuts og chili

Server med en skål ris blandet med lidt quinoa og Gomadressing