- Salater og lette retter er virkelig skønt, når solen skinner og man tænker, at der nok er 25 grader udenfor. Det er der så ikke her i april måned, men salaten er super lækker alligevel med alle de sunde grøntsager og den helt fantastiske asiatiske Gomadressing. Det smager ret godt at komme lidt quinoa i risene, når de koger. Ris og quinoa passer godt sammen, og de skal koge lige længe. Tilbered dem efter anvisning på rispakken men kom 2 spsk vand mere i.
Ingredienser
til 2 personer
- 200 g rejer. Jeg bruger kogte vannameirejer med haler. Lad dem dryppe godt af
- 100 g babyspinat
- 100 g edamamebønner, frosne uden bælg
- 1 mango
- 2 avocadoer
- 75 g radisser
- saft af ½ citron
- 2 dl ris, basmati eller jasmin
- 2 spsk sort eller rød quinoa - kan udelades
- 75 g bønnespirer
Dressing til rejerne
- 2 spsk revet ingefær
- 1 chili skåret i tynde ringe, vælg en chili, der passer dine smagsløg, men lad salaten være lidt spicy
- saft af en limefrugt
Til pynt
- 1 rød chili skåret i tynde ringe
- 1 håndfuld frisk mynte
- ½ dl usaltede peanuts
Sådan gør du
- Hæld edamamebønnerne op i en skål og overhæld dem med kogende vand. Hæld bønnerne op i en si og lad dem dryppe af
- Kog ris og quinoa sammen efter anvisning på rispakken men tilsæt 2 ekstra spsk vand
- Skræl mangoen og skær den i tynde strimler med en kartoffelskræller
- Skræl avodacoerne og skær dem i tynde skiver. Dryp dem med citronsaften, så de ikke bliver brune
- Skyl og skær radisserne i tynde skiver
- Skyl og hak mynten
- Læg babyspinaten (hvis du har det, der ikke er skyllet, så husk at skylle det) på et fad og fordel de andre ingredienser henover
- Tør rejerne med et stykke køkkenrulle. Varm en wok eller pande op uden fedtstof og rist rejerne til de får lidt farve
- Fordel rejerne over salaten
- Pynt med mynte, peanuts og chili
Server med en skål ris blandet med lidt quinoa og Gomadressing