Bagt tomatsalat med melon, quinoa og burrata

Tomater er fantastiske sammen med frugt. I denne salat har jeg valg både bagte og rå tomater sammen med melon. Som protein og fiberkilde har jeg valgt quinoa, men dette kan sagtens erstattes med perlebyg, spelt eller ris. Og på toppen en lækker og cremet burrata. Salaten er velegnet som tilbehør til grill og pastaretter eller som en frokostsalat med lækkert brød til


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 2 dl quinoa, jeg bruger den sorte

  • 600 gram modne cherrytomater eller små blommetomater
  • 2 spsk olivenolie eller anden olie
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk tørret oregano
  • lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 2 håndfulde ruccola
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • ca 1/4 Cantaloupe melon
  • 1 kugle burrata
  • lidt sorte oliven
  • lidt olivenolie som dressing

Sådan gør du

  1. Kog quinoa efter anvisning på pakken og lad den køle af
  2. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  3. Rør olivenolie, presset hvidløg, tørret oregano, salt og friskkværnet peber sammen i en skål. Vend lidt mere end halvdelen af tomaterne heri
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir, fordel tomaterne herpå og bag dem 10-15 minutter, til de begynder at revne og tage lidt farve. Lad dem køle af
  5. Anret ruccola og basilikumblade (gem lidt til topping) på et salatfad
  6. Skær resten af tomaterne i halve, vend dem med den afkølede quinoa og fordel dem over ruccolaen
  7. Skræl melonen, lav strimler af den med en kartoffelskræller og fordel disse over salaten
  8. Læg burrataen ovenpå salaten og fordel de bagte tomater rundt om sammen med lidt sorte oliven
  9. Pynt med lidt basilikumblade og dryp med en god olivenolie samt salt og lidt friskkværnet peber