Herlig rissalat med grønt
Rissalat er ret lækkert og super nemt at lave. Og det er en dejlig afveksling til pastasalat, som man jo ofte laver til fx grillretter. Så denne skønne salat er lavet med kogte ris, majs, ærter, peberfrugt og andre gode sager – man kan med fordel anvende en rest kogte ris eller koge ekstra, hvis man alligevel koger ris. Jeg bruger ofte fuldkornsris eller basmatiris og blander nogle gange quinoa i. Ris og quinoa passer til hinanden i vandmængde og kogetid. Alle typer ris er dog skønne til rissalat. Og så, som i denne herlige salat, masser af grøntsager, og du har et super tilbehør til fx grill eller andre retter, hvortil man spiser salat. Du kan også komme stegte eller ovnbagte kyllingestrimler i, og så har du et helt måltid
Prøv også min asiatiske rissalat, hvor jeg netop har kommet kylling i
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- ca 200 g basmatiris *)
- 1 avocado
- 2 gulerødder, gerne tynde
- 1 rød peberfrugt
- 1 stor håndfuld cherrytomater eller andre af ca samme størrelse
- 100 g frosne ærter
- 100 g frosne majs eller 1 lille dåse
- 1/4 ananas
- ½ granatæble
- 1 håndfuld hakket persille
- 1 lille håndfuld rosiner
Dressing
- 1 limefrugt, saften heraf
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk flydende honning
- 1 tsk dijonsennep
- smag til med salt og friskkværnet peber
Topping
- lidt hakket persille
- lidt granatæblekerner
*) jeg brugte udelukkende basmatiris, men man kan bruge fx fuldkornsris eller blande ristyper og evt blande med quinoa. Ris og quinoa passer sammen i kogetid og vandmængde
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Har du en rest ris, kan du bruge den
- Optø ærterne og majs, hvis du bruger frosne majs
- Skræl avocadoen og skær den i tern
- Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i tern
- Skyl tomaterne og skær dem i halve
- Skyl eller skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver
- Hak persillen med en kniv – gem lidt til topping
- Skær skallen af den kvarte ananas, fjern den hårde stok i midten og skær ananassen i små tern
- Fjern kernerne fra granatæblet **) - gem lidt til topping
- Kom de kogte ris i en salatskål og kom derefter frugt og grøntsager i. Gem lidt persille og granatæblekerner til topping. Vend det hele forsigtigt sammen, dryp dressingen over og vend igen
- Drys til slut med persille og granatæblekerner
**) der er mange gode ideer til, hvordan man får kernerne ud af granatæbler. Jeg bruger følgende metode: Bank granatæblet let. Skær toppen af og skær snit ned gennem dets klaser af kerner. Bræk derefter bådene forsigtigt fra hinanden og pil kernerne fra de hvide 'hinder'