Rødkålssalat med ristede rosenkål og mandariner
Rødkålssalat med rosenkål og mandariner er endnu en skøn efterårsagtig salat. Både fintsnittet rødkål og rødt spidskål kan brug sammen med de ristede rosenkål og mandarinerne. Granatæblekernerne er sprøde, saftige og søde og giver saft i salaten sammen med mandarinerne. Nødder giver dejlig knas, og alle slags nødder/mandler passer til rødkålssalaten. Er du nøddealergiker kan du bruge rosiner i stedet, hvilket er ret lækkert, selvom de ikke knaser. Citrusdressingen passer virkelig godt til kålsalaten, da den både har sødme og syrlighed. Har du lyst, kan du lave dressingen på citron i stedet og så tilsætte et lille dryp flydende honning eller sirup
Ingredienser
Til 4 personer
Rødkålssalat
- 300 g rosenkål
- 75 g cashewnødder eller andre nødder. Er du nøddeallergiker kan du bruge rosiner i stedet
- ca 400 g rødkål/rødt spidskål
- 1 dl granatæblekerner *)
- 3 mandariner
- olivenolie til stegning
- lidt salt
Dressing
- 2 stk klementiner/mandariner eller 1 appelsin
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
- 1 spsk sirup, fx ahornsirup – alternativt flydende honning
- 1 tsk dijonsennep
- lidt salt og friskkværnet peber
*) du kan købe et helt granatæble og selv pille kernerne ud, eller du kan købe en bøtte/bakke granatæblekerner. Tager du selv kernerne ud, kan du gøre det i køkkenvasken, så det ikke sprøjter på alt, eller du kan putte granatæblet i en frysepose, mens du piller kernerne ud
Sådan gør du
Rødkålssalat
- Skær enden af rosenkålene, tag de yderste blade af hvis de er grimme og skær rosenkålene over i halve eller kvarte
- Varm en pande med lidt olie og steg rosenkål ved høj varme til de bliver let gyldne. Drys dem med en smule salt, læg dem op på en tallerken, og stil dem til side
- Rist cashewnødderne på den samme pande til de tager lidt farve, drys dem med lidt salt og læg den på tallerkenen til rosenkålene
- Snit rødkål/spidskål fint og kom det i en salatskål
- Hvis du har et helt granatæble, skærer du det igennem og piller kernerne ud. Kom kernerne i skålen. Løse kerner kommer du i skålen
- Pil mandarinerne, skær bådene i mindre stykker og kom dem i skålen
- Kom de ristede rosenkål i skålen sammen med de ristede cashewnødder
Dressing
- Skær citrusfrugterne i halve og pres saften ud af dem – brug gerne en citruspresser
- Bland saften med resten af ingredienserne til dressingen og smag til med salt og friskkværnet peber
- Inden servering vendes dressingen i salaten