Rødkålssalat med kakifrugt og citrusdressing

En nem og lækker efterårsagtig salat med rødkål/rød spidskål, kakifrugt, mandariner, fetaost og knas i form af saltede mandler. Alt sammen vendt i en lækker og frisk citrusdressing. Rød spidskål/rødkål, kakifrugter og mandariner hører, for mig, efteråret til, selvom man selvfølgelig kan få rød spidskål hele året. Og når der er lækre kakifrugter og mandariner i butikkerne, nærmer julen sig. Salaten er nem at lave og dejlig sund med masser af vitaminer. Kakifrugterne er søde og derfor fantastisk gode sammen med citrusdressingen, der både har sødme og syrlighed. Citrusdressingen passer virkelig godt til blandt andet kålsalater (rødkål, hvidkål og grønkål). Og har du lyst, kan du lave dressingen på citron, hvilket er super til fx hvidkålssalat

Prøv også min Rødkålssalat med ristede rosenkål og mandariner


Ingredienser

Til 4 personer 

Rødkålssalat

  • ½ rødkål eller rødt spidskål, ca 500 g
  • 1 stk kakifrugt (sharonfrugt)
  • 2 stk mandariner/klementiner
  • 1 håndfuld fetaost
  • 1 håndfuld saltede mandler, kan erstattes af alle slags nødder eller udelades i tilfælde af nøddeallergi. Nødder kan fx erstattes med rosiner

Dressing

  • 2 stk klementiner/mandariner eller 1 appelsin
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
  • 1 spsk sirup, fx ahornsirup – alternativt flydende honning
  • lidt salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Rødkålssalat

  1. Snit rødkål/rødt spidskål fint og kom det i en skål
  2. Skyl kakifrugt, skær den i små tern og kom disse i skålen
  3. Pil mandariner/klementiner, skær bådene i mindre stykker og kom dem i skålen – du kan også lade nogle af bådene være hele
  4. Skær fetaosten i små tern og kom dem i skålen – alternativt kan du smuldre fetaen
  5. Hak de saltede mandler groft – lad evt nogle af mandlerne være hele - og kom dem i skålen

Dressing

  1. Skær citrusfrugterne i halve og pres saften ud af dem – brug gerne en citruspresser
  2. Bland saften med resten af ingredienserne til dressingen og smag til med salt og friskkværnet peber
  3. Inden servering vendes dressingen i salaten