Linsesalat med ærter og gulerødder

Grønne linser er sund mad. De indeholder masser af protein og fibre og har et lavt indhold af kalorier og fedt. Samtidig er de rige på vitaminer og mineraler, blandt andet kalium og magnesium. Så der er mange grunde til at prøve denne lækre, sunde og friske linsesalat med ærter, gulerødder, snackpeber og en simpel sennepsdressing. Jeg holder meget af salaten sammen med fisk, men den passer til stort set alt, man serverer salat til. Den er også rigtig lækker som en frokostsalat evt med et stykke brød til


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør 

  • 1 dåse grønne linser
  • 1 håndfuld ærter fra frost eller friskbælgede
  • 1 rød snackpeber
  • 1 gulerod
  • 1 lille rødløg

Dressing

  • 2 tsk olivenolie
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2½ tsk flydende honning eller lys sirup
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Hæld bønnerne op i en si, skyl dem godt med koldt vand og lad dem dryppe af
  2. Tø ærterne op i koldt vand, så de bevarer den friske grønne farve
  3. Skyl snackpeber, skær den midt igennem, fjern kerner og skær den i meget små tern. Kom ternene i en salatskål *)
  4. Vask eller skræl gulerod og skær den i meget små tern. Kom ternene i salatskålen *)
  5. Pil rødløg, skær det i meget små tern og kom dem i salatskålen
  6. Kom de optøede ærter og de afdryppede linser i salatskålen og vend det hele sammen
  7. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den i salaten

*) det er nemmest at skære både snackpeber og gulerod i stave/strimler og derefter skære disse i små tern