Asiatisk mangosalat med ingefær-limedressing

Jeg er vild med at komme frugt i salater, og jeg elsker den sprøde spidskål. Så hvorfor ikke blande? Det har jeg gjort i denne asiatisk inspirerede salat med mango, spidskål, edamameabønner, sukkerærter og avocado. Det hele har jeg vendt med en lækker ingefær-lime dressing, så man får det syrlige fra limefrugten, det søde fra honningen og det lidt 'skarpe' fra ingefæren. De syltede ingefær på toppen giver syrlighed. Og så lige lidt bær for synsindtrykkets skyld


Ingredienser

Til 4 personer

  • 1 moden mango
  • ½ hvidt spidskål
  • 100 g sukkerærter
  • 75 g edamamebønner
  • 2 stk avocado
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld frisk koriander

Dressing

  • 3 spsk friskpresset limesaft + 1 tsk revet skal (brug økologisk eller ubehandlet lime)
  • 1 tsk flydende honning
  • et nip salt
  • 1 tsk revet ingefær

Topping

  • 1 lille håndfuld hindbær eller blåbær - kan udelades, men det giver et dejligt farvespil
  • 1 spsk sorte sesamfrø
  • lidt syltet ingefær skåret i tynde strimler 

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål
  2. Hæld edamamebønnerne op i en si, overhæld dem med kogende vand og lad dem dryppe og køle af
  3. Snit spidskålen fint
  4. Skræl mangoen og skær den i små tern
  5. Skyl sukkerærterne og skær dem i halve på langs
  6. Skær avocadoen i tynde både
  7. Hak det ene forårsløg fint og skær det andet i skrå skiver
  8. Vend mango, spidskål, sukkerærter, avocado, edamamebønner og det fintsnittede forårsløg sammen i en skål eller på et fad
  9. Hak lidt af korianderen og vend det i salaten
  10. Vend dressingen i og drys med sorte sesam frø, den syltede ingefær, resten af korianderen samt hindbær/blåbær