En En sprød og knasende blomkålssalat af rå blomkål med nektariner, mandler og tranebær i en dejlig yoghurtdressing. Jeg serverede salaten til grillede kyllingespyd, men den er velegnet til al slags grillet eller stegt kød, og bliver der noget til rest, har du en nem frokostret, da salaten sagtens kan 'stå alene' fx med et stykke lækkert brød til
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 blomkål, mellemstort
- 2 nektariner, faste og ikke alt for modne
- 1 håndfuld tørrede tranebær
- 1 lille rødløg
Dressing
- 1½ dl græsk yoghurt
- 3 fed hvidløg
- 1½ tsk sennep, jeg bruger dijon sennep
- 1½ tsk flydende honning, fx akaciehonning
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 2 spsk olivenolie
Topping
- 1 håndfuld ristede mandelflager eller hele mandler uden skal
- 1 spsk ristede pinjekerner
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du
- Rist pinjekerner og mandler hver for sig på en tør pande og stil dem til side
- Rør ingredienserne til dressingen sammen
- Lav små buketter af blomkålen og hak derefter disse med en kniv - fint eller groft, som du ønsker
- Skyl nektarinerne og skær dem i små tern
- Pil rødløget og hak det fint
- Vend blomkål, nektariner (gem lidt til at drysse over), tranebær, ristede mandler og løg med dressingen
- Anret salaten i en skål og drys med de ristede pinjekerner, hakket persille og lidt nektarintern