Asiatisk salat med soyamarineret kylling

Sund, lækker, sprød og nem asiatisk inspireret salatbowl med soyamarineret kylling og gomadressing. Jeg har brugt gode, sunde og farvestrålende grøntsager, så salaten bliver festlig at se på samtidig med, at den smager fantastisk. Men du kan sagtens udskifte nogle af grøntsagerne med andre. Jeg elsker frugt i salater, så her har jeg brugt mango. Ananas eller kiwi er også ret lækkert sammen med de andre grøntsager og den soyamarinerede kylling. Gomadressingen er 'prikken over i'et'. Det er nemt at lave sin egen gomadressing, men man kan også sagtens købe en lækker færdiglavet gomadressing


Ingredienser

Til 4 personer

Soyamarineret kylling

  • 400 g kyllingebryst
  • ½ dl soyasauce
  • saft og revet skal af ½ citron (brug en økologisk eller ubehandlet citron)
  • 1 spsk flydende honning
  • ½ tsk knuste chiliflager

Gomadressing 

  • 150 g sesamfrø, de lyse
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 fed hvidløg
  • 1/4 tsk knust chili
  • 1 spsk agavesirup, ahornsirup eller anden lys sirup 
  • saft af ½ citron
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk riseddike, hvidvinseddike eller hvid balsamico kan bruges
  • ca ½ dl koldt vand
  • 1 knivspids salt

Salat

  • 4 gulerødder
  • ca 1/4 rødt spidskål
  • 2 forårsløg
  • 2 stk avocado
  • 2 håndfuld edamamebønner fra frost
  • 2 håndfuld majs, gerne fra frost
  • ½ mango
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 100 g ægnudler

Topping

  • lidt persille eller koriander
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 limefrugt i både eller skiver

Sådan gør du

Soyamarineret kylling

  1. Rør soyasauce, citronskal og -saft, honning og chili sammen i en skål
  2. Skær kyllingen i mundrette tern og vend dem godt i marinaden. Lad kyllingen marinere et par timer men gerne natten over, hvis det passer i dine planer

Gomadressing

  1. Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande og lad dem afkøle
  2. Blend alle ingredienserne til gomadressingen til en cremet konsistens. Sørg for at alle sesamfrøene er knuste. Smag evt til med mere salt, citron og/eller honning

Salat

  1. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe og køle af
  2. Kom de frosne edamamebønner og majs i en si. Overhæld dem med kogende vand og lad dem dryppe og køle af
  3. Skyl eller skræl gulerødder og riv dem groft eller snit dem på et mandolinjern. Eller du kan lave strimler med en spiralizer
  4. Snit det røde spidskål fint
  5. Skyl forårsløg og snit dem i tynde skiver
  6. Skræl avocado og skær dem i skiver
  7. Skræl mangoen og skær den i tern
  8. Pil myntebladene af stilkene og skyl dem. Dup den evt tørre med køkkenrulle eller viskestykke og hak dem lidt groft
  9. Si marinaden fra kyllingen. Opvarm en pande med lidt olie og steg kyllingen ved høj varme 3-4 minutter til den har fået farve og er gennemstegt
  10. Læg nudlerne i bunden af skåle eller på tallerkener og anret salaten og kyllingen ovenpå. Drys derefter med sesamfrø og persille/koriander
  11. Server en skål gomadressing til, så man selv kan komme den mængde på, man har lyst til. Server frisk lime til