Squashsalat med pasta og pesto

Nem og lækker salat med få ingredienser. Korte pasta, squashbånd og avacado toppet med parmesan eller Prima Donna. Salaten er hurtig at lave og passer til fx grill mad, og hvad man ellers spiser pastasalat til. Du kan nemt lave en lækker basilikumpesto (se fx her), eller du kan finde én på hylden i supermarkedet


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 150 g pasta, fx strozzapreti, casarecce eller andre korte pasta
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 squash
  • 4 spsk basilikumpesto - se opskrift her
  • 1 avocado

Topping

  • flager af parmesan eller fx Prima Donna
  • evt lidt hakket basilikum

Sådan gør du

  1. Hvis du vil lave pestoen selv kan du starte med det
  2. Kog pastaen efter anvisning på pakken, si vandet fra og skyl pastaen i koldt vand. Hæld pastaen i en skål og vend dem med 1 spsk olivenolie
  3. Skyl squashen og lav bånd af den med en kartoffelskræller eller anden skrællekniv
  4. Varm en pande til medium varme med resten af olivenolien, tilsæt squashsbåndene og steg 1-2 minutter
  5. Kom pesto og squash i skålen til pastaen, tilsæt salt og friskkværnet peber og vend det forsigtigt
  6. Skræl avocadoen, skær den i tynde skiver og vend den forsigtigt i pastaen

Server i protionstallerkener toppet med flager af parmesan eller fx Prima Donna samt evt et drys hakket basilikum