Frokostsalat med couscous, æg og avocado

Denne salat er super nem og hurtig at lave. Den mætter godt og egner sig fantastisk som en frokostsalat. Typen af salat der bruges, er ikke vigtig. Alle slags kan bruges, det samme gælder kornene. Quinoa, en rest bulgur, en rest couscous eller bønner. Har man en rest kogte ris, kan de også bruges. Har man ikke rester, er det hurtigt lige at koge lidt korn. Og dressingen er så simpel, som den kan være: olie og eddike. Salaten egner sig også som tilbehør til grill


Ingredienser

Til 1 person

  • 1 stor håndfuld salat, blandet eller én slags - hvad du har i køleskabet
  • ½ dl kogt couscous, alternativt bulgur, quinoa, kikærter eller bønner hvis du har en rest af det.
  • 1 gulerod
  • 1 lille håndfuld friske ærter, er det ikke sæson, kan du bruge frosne ærter eller erstatte dem med tern af peberfrugt eller majs, evt fra dåse
  • 1 forårsløg, alternativt et lille rødløg
  • 1 avocado
  • 1 æg
  • lidt friskpresset citronsaft til at dryppe over avocadoen

Dressing

  • 2 tsk olivenolie
  • 2 tsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

Pynt

  • frisk basilikum eller andre friske krydderurter
  • evt sorte oliven
  • evt lidt radisseskiver  

Sådan gør du

  1. Kog ægget i 6-8 minutter, alt efter hvor 'smilende' du vil have det. Skyl det i koldt vand
  2. Tilbered couscous efter anvisning på pakken (eller brug en rest) og køl den af
  3. Skær avocadoen i skiver og/eller tern og dryp den med lidt friskpresset citronsaft
  4. Skræl gulerod (nye gulerødder skal blot vaskes) og lav strimler af den med en kartoffelskræller
  5. Skyl forårsløget og skær det i tynde skrå skiver
  6. Skyl salaten, bland den sammen med den kogte couscous og anret det på en tallerken
  7. Bland gulerod, avocado, ærter og forårsløg i salaten
  8. Rør dressingen sammen og dryp den over
  9. Pil ægget og læg det på toppen af salaten. Drys med lidt salt og friskkværnet peber
  10. Drys evt ,ed lidt friske krydderurter og/eller sorte oliven samt skiver af et par radisser