Blomkålssalat med thai-dressing

Denne blomkålssalat har jeg givet et touch af Thailand med den lækre dressing. Jeg har ladet dressingen koge nogle minutter, for at få en afdæmpet og harmonisk smag af ingefær og hvidløg. Salaten passer super godt til kød, fisk og til forskellige grillretter. Jeg serverer den ofte til grillspyd med kylling, som jeg har marineret i olie, soya, limesaft, chilisauce/knust chili, presset hvidløg og revet ingefær. Salaten er også velegnet alene fx med et stykke brød til eller serveret på en omgang nudler


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 1 blomkål
  • 2 æbler
  • 1 agurk
  • 2 forårsløg

Dressing

  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk finthakket ingefær
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk chilisauce, vælg den styrke, der passer dine smagsløg
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 dl vand
  • lidt olie til sautering

Topping

  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 1 lille håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

  1. Pil og hak hvidløg fint, skræl og hak ingefær fint
  2. Varm en lille pande op med lidt olivenolie og sauter hvidløg og ingefær et par minutter ved middel varme
  3. Tilsæt resten af ingredienserne til dressingen og lad det hele simre ved svag varme 2-3 minutter - køl det derefter af
  4. Rens og del blomkålen i to halve. Fjern stokken fra den ene halvdel og lav små buketter af resten. Den anden halvdel + stokken hakkes i en blanding af groft og fint. Kom det hele i en skål
  5. Vend den afkølede dressing i blomkålen
  6. Skyl og del agurken på langs, fjern kerner med en teske og skær agurken i skiver på ca ½ cm
  7. Skyl æbler, del dem og fjern kernehuse. Skær æblerne i tern
  8. Skyl forårsløg og skær i skrå skiver på ca 2½ cm
  9. Kom agurk, æbler og forårsløg i skålen sammen med blomkål og vend det rundt
  10. Inden servering toppes med cashewnødder og koriander