Thaistyle nudelsalat med rejer i honning og kokos

Forleden var vi til middag hos nogle rigtig god venner. Vi fik fiske- og skaldyrs tapas, og en af retterne var en fantastisk nudelsalat med rejer i honning og kokosmarinade. Yes! tænkte jeg - den ret kan laves til en selvstændig middagsret. Og det gjorde jeg ved blandt andet at tilføje ingefær og nogle grøntsager. Resultatet blev super og thai-agtigt - og det kommer her i nedenstående opskrift


Ingredienser

til 2 personer 

  • 200 g vannamei rejer
  • 6 babymajs
  • 50 g sukkerærter
  • 1 rødløg, mellemstort
  • 1 dl hvidvin
  • ca 150 g æggenudler

Marinade til rejerne

  • 1 rød chili
  • 50 g kokosmel
  • 2 spsk akaciehonning, anden honning kan sagtens bruges
  • 1½ dl olie, gerne kokosolie, som skal smeltes, men olivenolie kan sagtens bruges

Marinade til nudlerne

  • saft + 1 tsk revet skal af 2 ubehandlede limefrugter
  • 2 tsk kokossukker, rørsukker kan sagtens bruges i stedet
  • 2 mellemstore tomater
  • 1 spsk revet ingefær

Frisk koriander til serveringen

Sådan gør du

  1. Rist kokosmel på en tør pande til det bliver lysebrunt, hæld det op i en skål og stil det til side
  2. Kog æggenudlerne efter anvisning på pakken og lad dem køle af 
  3. Hak rødløget
  4. Damp rejerne sammen med det hakkede rødløg i hvidvinen og lad dem køle af
  5. Hak den røde chili og bland den med honning, ristet kokosmel og kokosolie/olivenolie og kom de afkølede rejer heri, sammen med lidt af løgene - gem lidt af det ristede kokosmel til serveringen
  6. Skær babymajsene i stykker på ca 1 cm
  7. Skyl og skær sukkerærterne i 3 strimler på langs
  8. Hak de 2 tomater i meget små stykker og bland dem med de andre ingredienser til nudelmarinaden. Vend nudlerne i marinaden. Vend derefter babymajs og sukkerærter sammen med nudlerne

Server nudlerne i portionsskåle med rejerne, incl marinaden, over. Drys med koriander og det ristede kokosmel, du gemte