Asiatisk oksekødssalat med zucchini i ingefær-fennikel sauce

Jeg er ret vil med zucchini. Den lækre grønne eller gule grøntsag kan bruges til virkelig mange ting. Her blev grønne zucchini brugt i en super nem og lækker asiatisk oksekødssalat med en ingefær-fennikel sauce. Salaten har den fordel, at den kan serveres både varm og kold, og den er herlig som frokost, hvis der bliver en rest


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 pk bacon i skiver, 125 g
  • 1 stor eller 2 små zucchini
  • 1 rød peber
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 chili, vælg stykke og størrelse efter dine smagsløg - retten er medium spicy

Sauce

  • 2 spsk revet ingefær
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 3 tsk Ketjap Manis (sød indonesisk soya sauce - anden sød soyasauce kan bruges)
  • 1 spsk almindelig soya sauce, fx Kikkoman
  • 1 spsk flydende honning, fx akaciehonning
  • saft af 1 limefrugt

Til servering

  • lidt chili eller minisnackpeber skåret i ringe
  • lidt zucchinistrimler
  • hakket basilikum
  • 4 dl basmati ris, andre former for ris er også fint, eller ris kan erstattes med nudler

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisning på posen
  2. Bland ingredienserne til saucen i en lille skål
  3. Pil rødløg, halver det og skær det i tynde skiver
  4. Pil og hak hvidløg
  5. Skyl chilien, fjern kernerne og hak den derefter
  6. Skyl den røde peber og skær den i strimler
  7. Skyl zucchinien og skær den i tynde skiver. Inden du skærer zucchinien op, lav da evt nogle zucchinibånd med en spiralizer, som du kan bruge til pynt
  8. Skær bacon i 'tern'
  9. Varm en sauterpande, pande eller wok op og rist bacon heri (du kan undlade at tilsætte olie, da bacon afgiver fedtstof)
  10. Når baconet er let gyldent, tilsættes løg, hvidløg og chili og rister med 1 minut
  11. Tilsæt det hakkede oksekød og steg det 3 minutter
  12. Tilsæt zucchini skiver og steg disse med, til kødet er færdigstegt. Hvis det vil sætte sig fast, kan du tilsætte en skvat soyasauce
  13. Tilsæt saucen og vend de røde peberstrimler i retten og varm igennem
  14. Server retten pyntet med zucchinibånd, chili- eller snackpeberringe og hakket basilikum

Server med ris til