Jeg er ret vil med zucchini. Den lækre grønne eller gule grøntsag kan bruges til virkelig mange ting. Her blev grønne zucchini brugt i en super nem og lækker asiatisk oksekødssalat med en ingefær-fennikel sauce. Salaten har den fordel, at den kan serveres både varm og kold, og den er herlig som frokost, hvis der bliver en rest
Ingredienser
Til 4 personer
- 500 g hakket oksekød
- 1 pk bacon i skiver, 125 g
- 1 stor eller 2 små zucchini
- 1 rød peber
- 1 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 1 chili, vælg stykke og størrelse efter dine smagsløg - retten er medium spicy
Sauce
- 2 spsk revet ingefær
- 2 tsk fennikelfrø
- 3 tsk Ketjap Manis (sød indonesisk soya sauce - anden sød soyasauce kan bruges)
- 1 spsk almindelig soya sauce, fx Kikkoman
- 1 spsk flydende honning, fx akaciehonning
- saft af 1 limefrugt
Til servering
- lidt chili eller minisnackpeber skåret i ringe
- lidt zucchinistrimler
- hakket basilikum
- 4 dl basmati ris, andre former for ris er også fint, eller ris kan erstattes med nudler
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på posen
- Bland ingredienserne til saucen i en lille skål
- Pil rødløg, halver det og skær det i tynde skiver
- Pil og hak hvidløg
- Skyl chilien, fjern kernerne og hak den derefter
- Skyl den røde peber og skær den i strimler
- Skyl zucchinien og skær den i tynde skiver. Inden du skærer zucchinien op, lav da evt nogle zucchinibånd med en spiralizer, som du kan bruge til pynt
- Skær bacon i 'tern'
- Varm en sauterpande, pande eller wok op og rist bacon heri (du kan undlade at tilsætte olie, da bacon afgiver fedtstof)
- Når baconet er let gyldent, tilsættes løg, hvidløg og chili og rister med 1 minut
- Tilsæt det hakkede oksekød og steg det 3 minutter
- Tilsæt zucchini skiver og steg disse med, til kødet er færdigstegt. Hvis det vil sætte sig fast, kan du tilsætte en skvat soyasauce
- Tilsæt saucen og vend de røde peberstrimler i retten og varm igennem
- Server retten pyntet med zucchinibånd, chili- eller snackpeberringe og hakket basilikum
Server med ris til