Salat med røget laks, fennikel og paprikadressing
Salat med røget laks, fennikel og paprikadressing er en lækker og nem frokostret, der kombinerer forskellige smage og teksturer: røget (både laks og paprika), fennikels lakridsagtige smag, agurkens friskhed, æblernes sprødhed, den syrlige lime, den lækre mynte, dild samt de salte kapers. Server evt salaten med lækkert brød til. I mindre portioner (6-8 portioner i stedet for 4) er salaten også super som forret
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 stor fennikel
- 2 skoleagurker
- 2 æbler
- 1 håndfuld mynteblade
- 1 lille håndfuld frisk dild
- 1 spsk ristede sorte + 1½ spsk ristede hvide sesamfrø – alternativt blot den ene farve
- 200 g røget laks i skiver
Topping
- 2 spsk kapers
Dressing
- 2 spsk yoghurt naturel, gerne græsk yoghurt
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 1½ tsk røget paprika
Sådan gør du
- Rist sesamfrø på en tør pande
- Skær fennikel i tynde strimler på tværs
- Skær skoleagurker i tynde strimler på langs med et mandolinjern eller en kartoffelskræller
- Skyl æbler, halver dem, fjern kernehuse og skær æbler i tynde både
- Riv myntebladene af stilkene og riv de største i mindre stykker
- Hak dild groft
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og smag til med salt og friskkværnet peber
- Anret alle ingredienserne til salaten i skåle og dryp dressingen over
Server evt et stykke lækkert brød til