Salat med røget laks, fennikel og paprikadressing

Salat med røget laks, fennikel og paprikadressing er en lækker og nem frokostret, der kombinerer forskellige smage og teksturer: røget (både laks og paprika), fennikels lakridsagtige smag, agurkens friskhed, æblernes sprødhed, den syrlige lime, den lækre mynte, dild samt de salte kapers. Server evt salaten med lækkert brød til. I mindre portioner (6-8 portioner i stedet for 4) er salaten også super som forret


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 1 stor fennikel
  • 2 skoleagurker
  • 2 æbler
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 1 lille håndfuld frisk dild
  • 1 spsk ristede sorte + 1½ spsk ristede hvide sesamfrø – alternativt blot den ene farve
  • 200 g røget laks i skiver

Topping

  • 2 spsk kapers

Dressing

  • 2 spsk yoghurt naturel, gerne græsk yoghurt
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1½ tsk røget paprika

Sådan gør du

  1. Rist sesamfrø på en tør pande
  2. Skær fennikel i tynde strimler på tværs
  3. Skær skoleagurker i tynde strimler på langs med et mandolinjern eller en kartoffelskræller
  4. Skyl æbler, halver dem, fjern kernehuse og skær æbler i tynde både
  5. Riv myntebladene af stilkene og riv de største i mindre stykker
  6. Hak dild groft
  7. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og smag til med salt og friskkværnet peber
  8. Anret alle ingredienserne til salaten i skåle og dryp dressingen over

Server evt et stykke lækkert brød til