Melonsalat med tomater og sprød serranoskinke

Jeg er vild med kombinationen af melon og skinke, så det var mit udgangspunkt til denne nemme og lækre salat. Salaten er frisk, saftig og sød pga melonen og tomaterne, den får lidt surt fra citronen og lidt bittert fra rucolaen. Avocadoen gør salaten lidt cremet og prikken over i'et er den knasende, sprøde serranoskinke.


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 600 g melonkød *)
  • 2 stk avocado
  • 1 håndfuld små cherry-, dadel- eller ribstomater**)
  • ca 100 g rucola
  • friskpresset saft af 1 citron
  • ca 2 spsk olivenolie

Topping

  • ca 50 g serranoskinke

*) du kan blande alle slags meloner - vandmelon, cantaloupe, galia og honningmelon - eller du kan vælge én type. Jeg bruger cantaloupe melon, da jeg synes, den smager fantastisk sammen med serranoskinken

**) hvis jeg har mulighed for det, blander jeg tomaterne. Det giver lidt mere 'liv', da tomaterne har forskellige faconer

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Læg serranoskiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem til de er sprøde. Det tager ca 7-8 minutter. Lad derefter skinken køle af, mens du tilbereder resten af salaten
  3. Skær melonen ud i små kugler med en melonske eller skær i små tern
  4. Skær avocadoer over på langs, fjern stenen og skær dem i små kugler med melonskeen eller i små tern. Evt den ene avocado i kugler og den anden i tern. Dryp lidt citronsaft over avocadoerne, så du undgår at de bliver brune
  5. Skyl tomater og halver dem. Bruger du ribstomater, skal de være hele
  6. Læg melon, avocado og tomater i en salatskål eller et fad og vend forsigtigt med rucola
  7. Pres resten af citronsaften over salaten og dryp den med olivenolie
  8. Knæk de bagte serranoskiver i mindre stykker og top salaten med disse 

Tip

Laver du kugler af din melon, bliver der melonkød til rest. Gem endelig dette og undgå madspild. Brug det fx til

- skær melonkødet i små tern og brug det i en anden salat - det kan sagtens holde sig i køleskabet til dagen efter

- brug det i en gazpacho sammen med tomater - se fx her 

- lav en lækker melonsuppe til dessert med en kugle vaniljeis 

- brug melonkødet i en smoothie