Carpaccio af stribede beder med feta og pinjekerner

Super sprød og lækker carpaccio lavet af stribede beder med lækker marinade og ristede pinjekerner som knas. Herligt tilbehør til grill, til fisk, til kylling til frikadeller og m.m.

Tip: hvis du anretter skiver af røget laks eller ørred på toppen og servere et stykke godt brød til, har du en super lækker frokostret


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 2 store stribede beder
  • 1 håndfuld snittet salat, fx hjertesalat, iceberg eller anden crispy salat

Marinade

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike eller æblecidereddike
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk flydende honning
  • ½ tsk knuste fennikelfrø, fx i en morter eller med en kagerulle
  • ½ tsk tørret, knust rosmarin, fx i en morter eller med en kagerulle
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 50 g feta
  • ristede pinjekerner, ca 2 spsk
  • hakket persille

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til marinaden i en skål
  2. Skræl de stribede beder og skær dem i tynde skiver, så tynde du kan. (du kan bruge et mandolin jern eller en meget skarp kniv)
  3. Fordel salaten på et salatfad eller en stor tallerken
  4. Læg et lag stribede beder ovenpå og dryp med halvdelen af marinaden, læg endnu et lag beder ovenpå (lidt forskudt) og dryp med resten af marinaden
  5. Top salaten med smuldret feta, ristede pinjekerner og hakket persille