Tortellinisalat med burrata og pesto

Tortellinisalat med burrata og pesto er en super lækker og nem italiensk inspireret salat med få ingredienser. Jeg bruger som regel tortellini med ricotta og basilikum, da de harmonerer super godt med pesto, tomater, rucola, pinjer og basilikum samt den cremede og lækre burrata. Men alle slags tortellini kan bruges. Salaten er ikke kun lækker for smagsløgene men også for øjet med de skønne farver. Salaten er nem at tilberede, den kan nydes som et måltid i sig selv, men den er også super lækker som tilbehør til grill, fx kylling eller fisk


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 250 g tortellini - jeg bruger dem med ricotta og basilikum, men alle slags kan bruges
  • 2 spsk pinjekerner, ristede
  • 200 g cherrytomater, gerne flere farver
  • 1 mellem rødløg, hakket samt nogle ringe
  • 6-8 radisser, afhængigt af størrelsen
  • 75 g rucolasalat
  • 4 spsk grøn pesto, fx basilikumpesto – vil du lave den selv, finder du en opskrift her
  • 1 stk burrata
  • friskkværnet peber
  • olivenolie

Topping

  • lidt hakket basilikum eller persille
  • løgringene fra rødløget

Sådan gør du

  1. Kog tortellinien efter anvisning på pakken, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe og køle af i en si
  2. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og stil dem til side
  3. Skyl og halver tomaterne
  4. Pil løget, skær et par skiver af (i ringe) og hak resten
  5. Skyl radisserne og skær dem i skiver
  6. Bland tortellini, tomater, radisser og det hakkede rødløg sammen med pestoen i en salatskål og vend rucolaen i
  7. Læg burrataen på toppen, åben den så den flyder lidt ud, drys den med friskkværnet peber og dryp den med lidt olivenolie
  8. Top salaten med de ristede pinjekerner, løgringene og hakket hakket basilikum/persille