Blomkålssalat med gulerødder og kapersdressing

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med blomkålssalat, så her kommer endnu en. Lækker frisk blomkål sammen med gulerødder og fennikel. Dressingen med kapers bliver let cremet med dijonsennepen. Jeg serverede salaten til grillede kyllingespyd, så derfor toppede jeg med persille. Havde jeg serveret den til frisk, ville jeg have toppen med dild

Se også mine andre opskrifter på lækre blomkålssalater her


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 1 blomkål
  • 4-5 gulerødder
  • ½ fennikel
  • 1 rødløg, mellemstort
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 håndfuld tørrede tranebær

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 spsk kapers
  • friskkværnet peber

Topping

  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 2 spsk hakket persille eller dild


Sådan gør du

  1. Pil løget, halver det og skær tynde strimler af de to halvdele. Læg løgskiverne i en lille skål og vend dem i 3 spsk friskpresset citronsaft. Lad dem stå, mens du tilbereder resten
  2. Skyl blomkålen, skær det groveste af stokken fra og lav små buketter, som kommes i en salatskål
  3. Skyl eller skræl gulerødderne og lav lange bånd af dem med en kartoffelskræller og kom dem i skålen til blomkålen
  4. Skyl fennikel, skær den i tynde skiver og kom dem i skålen
  5. Skyl kapers, dup dem tørre med køkkenrulle, hak dem groft med en kniv, kom dem i en lille skål og rør dem sammen med resten af ingredienserne til dressingen. Smag til med friskkværnet peber. Kapers er salte, men smag om du vil have mere salt i dressingen
  6. Hæld citronsaften fra løgene og kom dem i skålen til blomkål, gulerødder og fennikel sammen med tørrede tranebær
  7. Inden servering vendes dressingen i grøntsagerne og salaten drysses med persille eller dild og pyntes med sorte oliven